Babyboom
Babyboom
Baby

Veilig slapen doet je baby zo!

2 min
Slaap
Baby

Veilig slapen doet je baby zo!

2 min
Éveil, Santé
Baby’s tot twee maand oud slapen gemiddeld zo’n 16,5 uur per dag. Da’s een pak meer dan volwassenen! Vandaar dat een goeie matras, gecombineerd met een <a href="http://www.aerosleep.com/nl-be/technology/belang-veilige-slaapomgeving?utm_source=Babyboom&amp;utm_medium=artikel&amp;utm_campaign=Babyboom" target="_blank">veilige slaapomgeving</a>, zo belangrijk is voor zoon of dochterlief.

Ontdek hieronder 5 interessante tips die ervoor zorgen dat zowel  jij als je baby met een gerust gemoed de nacht ingaan.

Tip 1: Leg je baby altijd op de rug te slapen

Er is vastgesteld dat buik- en zijligging het risico op wiegendood verhoogt. Leg je baby daarom altijd op de rug te slapen. Sommige baby’s komen tijdens de slaap tóch op hun buikje terecht. De oplossing? Die vind je wat verder in dit artikel.

Tip 2: Zorg ervoor dat de kamertemperatuur rond de 18°C bedraagt

Tot de leeftijd van acht weken is een kamertemperatuur van 20° C aangeraden, daarna is 18° C voldoende. Kleed je baby niet te dik aan en dek hem niet te warm toe, meestal volstaat één deken of laken. Een slaapzak zonder mouwen is ook een goed alternatief.

Tip 3: Ga even kijken wanneer je kindje in slaap is gevallen na een hevige huilbui

Baby’tjes komen tot rust wanneer we ze knuffelen, wiegen, zingen… Geen wonder dus dat je kindje het op een huilen zet wanneer je hem/haar alleen achterlaat in z’n wiegje. Geen nood, ze zullen snel de slaap vatten! Ga na zo’n huilbui wel eens kijken hoe je kindje in slaap gevallen is.

Tip 4: Kies voor een degelijke matras

Een matras is voor een baby even belangrijk als voor een volwassene. Ook jij slaapt minder lekker op een slechte matras, toch? Kies daarom voor een matrasje dat voldoende rugondersteuning biedt. Een goeie matras is niet te hard, maar vooral niet te zacht. Kies ook voor een matras waarvan de hoes afritsbaar is. Bij ongelukjes kan je de hoes makkelijk wassen in de wasmachine.

Tip 5: Ga voor veiligheid, hygiëne en gebruiksgemak

Niet alleen de matras, maar ook de matrasbeschermer draagt bij tot de veilige nachtrust van jouw baby. Het is belangrijk dat een matrasbeschermer zowel luchtdoorlatend is als een ondoordringbaar schild vormt tegen bacteriën. De meeste matrasbeschermers hebben slechts 1 van de 2 eigenschappen. De AeroSleep matrasbeschermers 

daarentegen bieden het beste van de twee werelden. Dankzij de unieke 3D-honingraatstructuur ligt je baby op een ademend laagje én is hij of zij tegelijkertijd beschermd tegen bacteriën en allergenen. Een veilige, hygiënische en praktische oplossing!

Dankzij het luchtlaagje kan je baby op elk moment blijven ademen, ook als hij/zij op z’n buikje terechtkomt
Je kindje gaat ook minder snel zweten. Het luchtlaagje reguleert de temperatuur en beschermt de baby tegen oververhitting

De matrasbeschermer vormt een natuurlijk schild tegen bacteriën en allergenen, zonder chemische behandeling

Bij mogelijk vochtverlies, van de luier of braaksel, zorgt de matrasbeschermer ervoor dat het matrasje schoon blijft.

Ook je baby ligt droog na het ongelukje

Zowel de matrashoes als de matrasbeschermer zijn machine-wasbaar op 60°C. Warm genoeg om alle bacteriën en andere bedbeestjes te doden!

Wens je meer info? Ga naar AeroSleep.com en ontdek alle babyslaapproducten!

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Slaap