Babyboom
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 3 maanden oud

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 3 maanden oud

2 min
Éveil, Santé
Hij heeft zijn hoofd nu goed onder controle en kan het van rechts naar links draaien om een voorwerp te volgen.

Lichamelijke ontwikkeling

Je kleintje bevindt zich nog steeds in de snelle groeifase en weegt nu 5,8 kg voor een jongen en 5,5 kg voor een meisje. We kunnen echter nooit genoeg herhalen dat dit slechts een gemiddelde is; het gewicht dient immers beoordeeld te worden in relatie tot de grootte en de algemene gezondheid van de baby. Deze maand groeit hij 2 tot 4 cm, naar een gemiddelde grootte van 60 cm. Zijn hoofdomtrek neemt toe met 1,5 cm.

 

Motorische ontwikkeling

Hij heeft zijn hoofd nu goed onder controle en kan het van rechts naar links draaien om een voorwerp te volgen. Maar het zijn z’n handen die zijn volle aandacht krijgen. Hij ontdekt de wondere wereld van zijn tien vingertjes, waarop hij sabbelt en waarmee hij eindeloos speelt om de beweging ervan te bestuderen. Hij kan zijn hand uitstrekken naar een gekleurd voorwerp, maar kan het nog niet uit eigen beweging vastnemen.

Speelgoed van de maand

Het speeltapijt is een echte avonturenwereld met kleurige stoffen in verschillende texturen, waarop baby niet uitgekeken geraakt en die zijn exploratiedrang aanwakkert.

 

Het ontwaken van de zintuigen en het contact met anderen

Van zodra je baby drie maanden oud is, worden kleuren belangrijk in zijn leven. Stimuleer zijn kijkers door hem te omringen met felgekleurde beelden. Hij slaagt erin om zijn blik te fixeren op een voorwerp en het zelfs met zijn ogen te volgen. Als hij zijn gezicht in een spiegel ziet, zal hij er met grote belangstelling naar kijken, zonder te beseffen dat dit lieve snoetje van hem is! Laat tijdens jullie wandelingen de kap van de kinderwagen naar beneden, zodat hij ten volle van het landschap kan genieten.

Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Philips Avent Natural zuigfles Glas 240ml
11.28
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Philips Avent Natural zuigfles Glas 240ml
11.28
Kopen
Philips Avent
Philips Avent Anti-Colic zuigspenen variabel +3 maanden 2 stuks
5.66
Kopen
Avril
Waslotion
5.17
Kopen
Et encore plus de ...
Ontwikkeling van de baby