Babyboom
Babyboom
Zwanger

Op zoek naar een unieke naam voor je baby?

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Op zoek naar een unieke naam voor je baby?

2 min
Éveil, Santé
<p>Vandaag is het trendy een naam voor je baby te verzinnen die uniek is. Maar wist je ook dat de voornaam van je baby de persoonlijkheid, de carrière en de toekomst van je kind kan beïnvloeden?

Vandaag is het trendy een naam voor je baby te verzinnen die uniek is. Maar wist je ook dat de voornaam van je baby de persoonlijkheid, de carrière en de toekomst van je kind kan beïnvloeden?

Een naam kiezen voor je baby kan toekomst bepalen

“Kevinisme” noemen de wetenschappers hun bevindingen wel eens. Zij ontdekten dat je resultaten op school en je latere carrière beïnvloed worden door je voornaam.

Heb je een traditionele voornaam als Charlotte of Alexander dan heb je meer succes op school en in je latere loopbaan dan je collega’s Kevin of Jessica.

Al op de lagere school worden je resultaten beïnvloed door je voornaam. Klassieke namen worden door de leerkrachten geassocieerd met slimme kinderen uit een hogere sociale klasse, brave meisjes en jongens met gemakkelijke karakters. Minder voorkomende namen en tijdsgebonden namen worden al snel gelinkt aan een lagere sociale klasse, kinderen met een moeilijker gedrag en beperktere leermogelijkheden.

een naam kiezen voor je baby: bepaalt de voornaam het karakter?

De voornaam die jij je baby geeft, zou zelfs het karakter van je kind kunnen beïnvloeden.

De unieke voornaam van je kind kan door familie, vrienden of schoolkameraden bewonderd worden, wat hun zelfvertrouwen ten goede komt. Als die unieke naam echter elke keer opnieuw herhaald of gespeld moet worden omdat de naam vreemd of moeilijk uitspreekbaar is, voelt een kind zich al snel ongemakkelijk en kan de naam van je kind eerder een verlegen of teruggetrokken gedrag veroorzaken. De reacties van andere kinderen kunnen zelfs zo kwetsend zijn dat je zoon of dochter ongelukkig wordt en dat als volwassene blijft meeslepen. Wat voor jou en je partner een unieke naam leek, kan voor je kind uiteindelijk traumatisch worden.

Kies je dan beter voor een vaak voorkomende naam voor je baby?

Kinderen met een vaak voorkomende naam gaan zich, volgens diezelfde studies, spiegelen aan klasgenoten of vrienden met dezelfde voornaam. Is het kind met dezelfde voornaam in hun ogen niet leuk, zullen ze al snel een negatief zelfbeeld krijgen bij hun voornaam en zich daar ook naar gedragen. De zoektocht naar een originele voornaam

In ons land werd nog niet onderzocht wat de vooroordelen zijn tegenover bepaalde voornamen. Je kan daarentegen op de website van Kind & Gezin wel opzoeken hoe vaak een bepaalde meisjes -of jongensnaam voorkomt in Vlaanderen of in jouw provincie.

Als ouder draag je de belangrijke verantwoordelijkheid op zoek te gaan naar de ideale naam voor je kind; een naam die het heel leven lang dragen kan, een naam die het duizenden keren zal herhalen en moeten aanhoren. De naam van je kind bepaalt niet alleen de persoonlijkheid van je kind maar toch hebben wetenschappers aangetoond dat heel wat namen vooroordelen oproepen en daardoor een invloed kunnen hebben op hoe je kind zich voelt en zich gaat gedragen tegenover anderen. Een naam kies je dan ook voor het leven; daar denk je maar beter uitgebreid over na.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.70
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
159.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen