Babyboom
Babyboom
Zwanger

Opnieuw een jongen. Ik wilde zo graag een meisje!

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Opnieuw een jongen. Ik wilde zo graag een meisje!

2 min
Éveil, Santé
De een hoopt eindelijk op een jongen en verwacht een meisje. De ander wil dolgraag als derde kind een meisje en verwacht opnieuw een jongen. Is het geslacht werkelijk belangrijk of doet het er niet toe?

Carina wilde dolgraag een derde kindje. Na twee zonen hoopt ze op een meisje. Maar de gynaecoloog vertelt haar dat het opnieuw een jongen wordt. Mag je een tikje ontgoocheld zijn over het geslacht van je baby?

Oh nee, alweer een jongen!

Terwijl de een vindt dat je gelukkig mag zijn dat je een gezond kind draagt, begrijpt de ander je teleurstelling. Toch is het een thema waar weinig over gesproken wordt; vrouwen voelen zich meteen schuldig als ze zich teleurgesteld voelen over het geslacht van hun baby. In Amerika hebben ze er nochthans een naam voor: de boys-girls blues. En ondertussen verschenen er ook de eerste boeken over het thema.

Hoe ga je om met de teleurstelling over het geslacht van je kindje?

- Carina wilde zo graag een meisje, maar het wordt een jongen. Belangrijk is dat ze de teleurstelling aan zichzelf kan toegeven. Natuurlijk zal ze ook van haar zoontje houden.

Het is niet erg toe te geven dat je eigenlijk ook graag een meisje had gehad, als je in diezelfde situatie zit (of omgekeerd, misschien had je liever een jongen en verwacht je een meisje). Geef het aan jezelf en je partner toe - gevoelens zijn niet goed of slecht; het zijn gevoelens. Daar hoef jij je niet schuldig over te voelen.

Misschien helpt het wel om te weten dat jij niet de enige bent. Ook als het geen vaak besproken thema is, de ontgoocheling over het geslacht van je baby blijkt een van de meest emotionele thema's bij de gynaecollog te zijn. In forums reageren moeders anoniem en storten hun hart uit; geen enkel ander thema wordt zo vaak anoniem behandelt.

- Schrijf de redenen op waarom je zo graag dat een geslacht wilde. Misschien wilde je met een meisje gaan shoppen? Of knutselen? Dat zijn beide activiteiten die een jongen ook kan doen... Misschien wilde je met een zoon gaan voetballen? Of droomde je van een hockey-speler? Ook dat zijn activiteiten die niet afhankelijk zijn van het geslacht van je baby...

Waarom begin je niet na te denken over de kinderkamer voor je nieuwe baby? Op zoek gaan naar nieuwe, leuke hebbedingen voor een jongen of meisje maakt al veel goed. Ga zelf aan de slag en brei, haak of knutsel leuke dingen voor de kinderkamer en je baby. Zo groei je naar het geslacht toe.

- Geloof in jezelf en in het feit dat je van dit kind oneindig veel zal houden, ook als je misschien een ander geslacht had gewenst. Het is wetenschappelijk bewezen dat de boys-girls blues ophoudt op de dag van de geboorte - dan maakt het opeens niet zoveel uit.

 

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen