Babyboom
Babyboom
Zwanger

Acupunctuur kan verlichting brengen

2 min
Zwangerschap gezondheid, Wellness
Zwanger

Acupunctuur kan verlichting brengen

2 min
Éveil, Santé
Voor alle kleine maar zeer onaangename zwangerschapskwaaltjes is acupunctuur een eenvoudige remedie die de ontwikkeling van je baby niet in gevaar brengt.
Als je al de gewoonte had om deze methode aan te wenden naast de klassieke geneeskunde, mag je gerust hiermee doorgaan! En als je deze geneeswijze nog niet uitprobeerde, is dit nú het moment ervoor.
Bespreek dit in beide gevallen eerst met je arts.

Wat is acupunctuur?

Deze Chinese geneeswijze is duizenden jaren oud en is gebaseerd op het energieprincipe.

Zij heeft tot doel de goede doorstroming van energie in je lichaam te herstellen en zo verlichting te brengen. Men gebruikt hiervoor naalden van verschillende grootte die geprikt worden in de zogenaamde acupunctuurpunten, die   zelf op de juiste meridianen (energiekanalen) liggen.

Wat is het beste moment voor dit type behandeling?

Voor de zwangerschap

Dit kan helpen om regelmaat te brengen in je menstruatiecycli en je vruchtbaarheid te stimuleren

Tijdens de zwangerschap

Het kan verlichting brengen bij migraine, misselijkheid, pijn in de onderrug en problemen met de bloedcirculatie en het kan ook aangewend worden bij slapeloosheid en angstgevoelens. Als je een baby hebt met stuitligging, kan je dit ook toepassen tussen de 30ste en de 34ste week om je kindje weer in de ideale ligging te brengen.

Ter voorbereiding van de bevalling

Het helpt je door het stimuleren van de weeën, het soepeler maken van de bekkenbodem en de rustgevende werking is ook bevorderlijk voor het goede verloop van de arbeid

 

Bezoek voor meer informatie de website van de  Belgische Vereniging voor Artsen Acupuncturisten: https://www.acupunctuur.be/ 

Ontdek nu in onze shop !
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
Babyboom
Babyboom Geschenkpakket 11-17 maanden - Nederlands
0.00
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket zwangerschap - Nederlands
0.00
Kopen