Babyboom
Babyboom
Zwanger

Spierpijn

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Spierpijn

2 min
Éveil, Santé
Kramp in je kuiten waardoor je ‘s nachts wakker schrikt van de pijn… da’s volledig normaal! Deze krampen duren slechts een paar minuten en zijn waarschijnlijk het gevolg van de last die je draagt. Soms zijn ze ook het gevolg van veranderingen in de bloedsomloop of een tekort aan calcium.

Pijn aan de ligamenten

Geleidelijk aan zal je lichaam zich aanpassen aan het volume en het gewicht van de zich ontwikkelende baby zodat je lichaamshouding verandert.

De ligamenten of gewrichtsbanden die de gewrichten met elkaar verbinden worden ook rekbaarder door hormonale afscheidingen, zodat uw beendergestel soepeler wordt voor de bevalling.

De meeste pijn in de rug, tussen de ribben, vlakbij het schaambeen en in de buik  is te wijten aan deze veranderingen en volledig onschuldig…

 

Hoe kan je de pijn verzachten?

Leer om niet te snel op te staan. Als je rechtop moet blijven staan, span dan je been- en bilspieren aan om vervolgens weer te ontspannen en zo de bloedsomloop te stimuleren.

Ga tijdens rustmomenten op je linkerzijde liggen in plaats van op je rug. Je hart ligt zo ‘onderaan’ en je bloed circuleert beter wat ook goed is voor de bloedtoevoer naar je baby.

Van zodra je een flauwte voelt opkomen, ga je zitten of liggen,  met je voeten omhoog indien mogelijk, en maak je nauwsluitende kledij wat losser.

Lees meer over

De inname van magnesium vermindert vaak de pijn en het ongemak van deze krampen.

Een tekort aan magnesium tijdens de zwangerschap kan ook leiden tot een hoge bloeddruk, een vertraagde groei van de foetus en een risico op vroeggeboorte.

Magnesium is een volledig natuurlijk product zodat je je geen zorgen hoeft te maken over de gezondheid van je baby.

Als je een kuitkramp hebt, masseer en strek dan de spier door je tenen naar je toe te trekken of sta op, druk je voet tegen de grond en strek je been.

Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket 18-24 maanden - Nederlands
0.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket 18-24 maanden - Nederlands
0.00
Kopen
73%
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 3
26.62
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket geboorte - Nederlands
0.00
Kopen