Babyboom
Babyboom
Baby

Slaapt je baby voldoende?

2 min
Slaap
Baby

Slaapt je baby voldoende?

2 min
Éveil, Santé

Net zoals bij volwassenen zijn er baby's die goed slapen en baby's die slecht slapen. Om te weten tot welke groep je baby behoort en om te weten of je baby genoeg geslapen heeft, is het voldoende te kijken naar het gedrag van je baby tijdens de dag.

Enkele richtlijnen om je te helpen:

  • Een baby slaapt gemiddeld 16 à 19 uur per dag.
  • Een kind van 1 jaar slaapt gemiddeld 15 uur.
  • Een kind van 3 tot 4 jaar slaapt gemiddeld 12 uur.

Als je wil weten hoeveel uren slaap jouw baby nodig heeft, raden we je aan om de baby verschillende opeenvolgende dagen niet wakker te maken en te kijken wanneer hij spontaan wakker wordt. Probeer er dan voor te zorgen dat hij vanaf dan de mogelijkheid krijgt om dagelijks dat aantal uren te slapen.

Ondanks deze voorzorgen en de vele uren slaap, zijn er baby's die nog steeds niet fit zijn tijdens de dag. Als dat zo is, moet je je vragen stellen over de kwaliteit van je baby's slaap. Het is genoeg dat je baby een verstopt neusje heeft om slecht te slapen. Je arts is dan de meest geschikte persoon om je te helpen een oplossing te zoeken.

Je baby wakker maken

Baby's worden graag op een zachte manier wakker gemaakt. Het zou ideaal zijn dat je kind wakker wordt aan het einde van de slaapcyclus maar omdat nu eenmaal uurroosters gerespecteerd moeten worden in het leven, is dat niet altijd mogelijk. Een knuffel kan al veel goedmaken als je je baby toch uit een diepe slaap moet halen.

Vergeet niet dat dutjes ook goed kunnen doen. Zoals alle volwassenen kunnen ook kinderen 'een dipje' hebben in de vroege namiddag. Als je ziet dat je baby erg moe is, stel hem dan een dutje voor. Als hij niet wil slapen, stel hem dan een rustige activiteit voor waarbij hij even op adem kan komen en het tweede deel van de dag goed kan beginnen.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Slaap