Babyboom
Babyboom
Baby

Speelgoed voor een peuter

3 min
Spelletjes
Baby

Speelgoed voor een peuter

3 min
Éveil, Santé

Welk speelgoed is interessant voor een baby van 12 maanden?

  • Voorwerpen die de baby in elkaar kan schuiven met verschillende vormen (rond of vierkant) of voorwerpen die hij op elkaar kan zetten, hebben veel succes. Het is onmisbaar speelgoed voor de baby's tweede levensjaar. Eerst zie je je baby alles uitvoerig bestuderen om vervolgens te kijken of de voorwerpen in elkaar passen, op elkaar kunnen of hij ze ergens in kan stoppen.

Zodra je je kind hebt getoond hoe het moet, zal het kind er zelf mee experimenteren. Vergeet vooral niet je enthousiasme te tonen wanneer je baby er voor het eerst in slaagt om 2 blokken op elkaar te zetten of in elkaar te schuiven. Kies een doos, een vrachtwagen of een trein met gaten waarin de baby voorwerpen met een bepaalde vorm in kan stoppen. De baby zal dat misschien niet onmiddellijk kunnen maar zal heel tevreden zijn om het voorwerp keer na keer leeg te maken en te vullen.

Een voorwerp in een ander laten passen door de vorm te herkennen, is voor de baby een echte stap vooruit op intellectueel gebied. Je baby ontdekt dat als hij iets doet, het een bepaald resultaat tot gevolg heeft. En dat wil hij vaker doen.

  • Je kind is ook gefascineerd door speelgoed met beweegbare onderdelen: wieltjes, schuifjes, knopjes. En als het geluid maakt, is het helemaal leuk. Denk eens aan een tol, een trekpop of een duikelpopje. Er is ook speelgoed waarbij je kind op een knop kan drukken of ergens aan kan draaien, waarna er iets tevoorschijn komt. Of kies voor een activity center waar allerlei geluiden uitkomen: dolle pret!

Begin met eenvoudige spelletjes en word zeker niet zenuwachtig als je baby er niet onmiddellijk in slaagt. Vraag nooit aan je baby om iets te doen waar hij nog te jong voor is want hij kan dan alleen maar mislukken en zal daarna ieder soortgelijk spel weigeren uit angst je teleur te stellen.

  • Vanaf 12 maanden zal je baby ook ‘de magie van het overgieten' ontdekken. Daarom is het geschikte moment aangebroken om je baby ‘badspeelgoed' te kopen. Vanboven moet je er water ingieten en het water dat naar beneden sijpelt, brengt allerlei wieltjes en hefbomen in beweging voor het terug in bad valt. Als je dat liever niet koopt, kan de baby ook veel plezier beleven met lege flessen of plastieken bekertjes.
  • Hettelraam is ook een zeer interessant vanuit pedagogisch standpunt want spelen met een telraam bevordert de handigheid van de hand en de pols, de concentratie en leert de baby kleuren te herkennen. Een telraam kan de baby bovendien lang boeien.
  • Dankzij een auto of een vrachtwagen waar de baby in kan zitten, kan de baby zich op een andere manier verplaatsen. De baby zit graag aan het stuur en bovendien is het een goede oefening voor de spieren.

Kies een model met brede wielen om er zeker van te zijn dat het stabiel genoeg is. Het moet ook uitgerust zijn met een beschermingssysteem waarmee ieder risico tot omkantelen is uitgeschakeld. Zorg ook dat er een toeter aan zit en een koffer (om het favoriete knuffelbeertje mee te nemen).

  • Zodra je kind begint te stappen, zal het erg blij zijn met een duwwagentje waarmee het goed zijn evenwicht bewaren en het langer volhouden. Kan je kind lopen, dan trekt het graag een loopdier of speelgoed op wieltjes achter zich aan.
  • Je maakt je baby blij met speelgoed dat lijkt op wat jij ook gebruikt: een kooksetje of een serviesje. Sommige kinderen sjouwen de hele dag met een knuffel of pop alsof dat hún baby is. Je merkt ook dat als de pop valt, je kleine het zal troosten: dat doe jij toch ook met hem? Je baby ziet je regelmatig telefoneren dus een speelgoedtelefoon is ook een goed idee.
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Spelletjes