Babyboom
Babyboom
Baby

Kunnen baby's spelen?

2 min
Spelletjes
Baby

Kunnen baby's spelen?

2 min
Éveil, Santé
Kunnen baby's spelen? Ook als ze nog geen jaar oud zijn? Ja, hoor! Wij geven je een paar leuke tips om spelletjes met je baby te spelen.;

Heel wat jonge ouders weten niet wat voor spelletjes ze met hun baby kunnen doen. Ze vragen zich af: kunnen baby's spelen? Het antwoord is ja! ook in die eerste maanden na de geboorte kan jij al met je baby kleine spelletjes doen. Want spelen is leren - en het is tijd met mama en papa!

Baby's spelen met verf

Wil je iets leuks beleven? Buiten schilderen is ideaal. Jouw kleine schat heeft zoveel talent om de keuken te herschilderen met jouw wortelpuree, waarom zou je het niet eens proberen met verf? De baby zou wel eens de toekomstige Vincent van Gogh kunnen zijn! Maar je raadt het al, een lepeltje vasthouden is al te avontuurlijk voor de kleintjes, en dus laten we ook de kwasten varen. Vingerverven zal het zijn.

Je installeert je buiten met papier, een schort, wat verf, een baby, en begin er maar aan! Uiteraard zal hij na een tijdje proberen die prachtige rode textuur op zijn vingers te proeven, maar geen paniek: verf voor baby's is niet giftig.

Gegarandeerd verschijnt er een glimlach op het babysnoetje! Bovendien is het een uitstekende manier om zijn zintuigen te prikkelen.

Lees ook hoe je leuke kunstwerken met kleine kinderen kan maken!

Boeken in alle smaken

In plastiek, in stof, boeken met geluid... Voor elk wat wils. Er zijn echte knuffelboeken waarmee de baby de verschillende materialen kan ontdekken en die het lezen speels maken. Geef je kindje dus boeken waarin hij mag bijten, die hij mag verscheuren of weggooien

Vanaf 8-9 maanden kan je je baby geluidsboeken laten ontdekken, waarbij hij een afbeelding kan koppelen aan een geluid. In het begin zal jij het zijn die op de afbeelding drukt, om je kindje het geluid te laten ontdekken. Maar al snel zal hij het zelf doen, als een grote.

Begin al erg vroeg met voorlezen. Dat stimuleert het taalgebruik bij je kind!

In tegenstelling tot wat je zou kunnen denken, zijn boeken in zwart en wit het best geschikt voor de allerkleinsten. Want baby's onderscheiden al wel kleuren vanaf hun geboorte, maar zij kunnen moeilijk gelijkaardige tinten onderscheiden. Dat is waarom het aangeraden is om hen boeken te geven met sterk contrasterende kleuren.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Spelletjes