Babyboom
Babyboom
Zwanger

Stemmingswisselingen bij zwangerschap : waarom en hoe komen ze voor?

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Stemmingswisselingen bij zwangerschap : waarom en hoe komen ze voor?

2 min
Éveil, Santé
Van angst tot vreugde, tot paniek, stress of zelfs vermoeidheid, de zwangerschapsperiode is gevuld met stemmingswisselingen bij zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap herkennen vrouwen hun lichaam niet meer, net als hun stemming! Hoe bizar om hun lichaam zo buiten hun controle te zien. Zwangere vrouwen gaan van lachen naar huilen zonder te weten waarom. Uit het niets beginnen ze te lachen, uit het niets gaan ze  huilen. Deze stemmingswisselingen brengen hen in grappige staten. Geef het de schuld aan hormonen? Wat te doen bij stemmingswisselingen bij zwangerschap?

Stemmingswisselingen van hormonen bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap zijn de veranderingen in het hormonale klimaat van grote omvang.  Geslachtshormonen veranderen het gedrag, de perceptie van dingen, de stemming. Het is dus normaal om je anders te voelen.

Maar wees gerust. Deze veranderingen zijn van voorbijgaande aard en verdwijnen na de geboorte van het kind.

Progesteron brengt het hoofd in de wolken en tegelijkertijd op onze knieën! We bevinden ons dan in een ongemakkelijke positie die hen kwetsbaar maakt. We worden vatbaarder en de minste opmerking klinkt als een aanval. Een simpele ergernis voelt aan als echte stress. Het is ook deze verhoging van het niveau van progesteron die de oorzaak is van het nachtelijke ontwaken om te plassen. En slechte nachten zullen de stemming beslist niet verbeteren.

Endorfines werken als een natuurlijke pijnstiller en vrolijken zwangere vrouwen op. Hun secretie neemt toe tijdens de zwangerschap, maar het is bijna bij de bevalling dat hun aantal maximaal wordt.

Cortisol geeft ons zijn euforische, zelfs opwindende effect. Dus hij maakt ons 's nachts wakker, een geschikt moment om de geest te laten struikelen tussen de angst voor de bevalling en de vreugde om moeder te worden.

Maar hormonen verklaren niet alle stemmingswisselingen en andere stemmingen ...

Een beetje de schuld van iedereen en niemand

Mama’s in spé wilden deze baby zo graag, ze hadden er van gedroomd en hier, twee maanden later, worden ze overweldigd door misselijkheid, angsten en existentiële vragen: ze zijn bang om te bevallen, bang om geen goede moeder te zijn.

De mensen om hen heen feliciteren hen met deze zwangerschap en ze voelen zich schuldig omdat ze twijfelen. Ze staan

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen