Babyboom
Babyboom
Zwanger

Mag je sushi eten wanneer je zwanger bent?

2 min
Voeding
Zwanger

Mag je sushi eten wanneer je zwanger bent?

2 min
Éveil, Santé
Mag je sushi eten wanneer je zwanger bent? Als je zwanger bent zijn er heel wat schaaldieren die je beter vermijdt. Hoe zit het dan met sushi?

Mag je sushi eten wanneer je zwanger bent?

Ik ken weinig mensen om me heen die niet voor sushi gevallen zijn als ze het eenmaal durfde proberen. Sushi is het meest populaire gerecht van de laatste jaren. Maar als je zwanger bent zijn er heel wat schaaldieren die je beter vermijdt. Hoe zit het dan met sushi? Mag je sushi eten wanneer je zwanger bent? Mag je nog steeds mee naar dat trendy sushi-restaurant of kunnen jij en je vrienden de volgende 9 maanden niet meer samen sushi eten?

Waarom geen sushi eten wanneer je zwanger bent?

Tijdens jouw zwangerschap kan je in principe alles eten wat je wil. Maar om risico's zo klein mogelijk te houden voor het kindje in jouw buik, is het aan te raden om bepaalde dingen te laten staan tijdens deze periode. Eigenlijk is er één belangrijke stelregel: vermijd alle rauwe en halfrauwe producten. In rauwe voedingsmiddelen komt de listeria bacterie voor. Deze bacterie veroorzaakt een bijzondere vorm van voedselvergiftiging. Als je gezond bent, zal je geen tot weinig last hebben van deze bacterie. Voor jouw ongeboren kindje en voor pasgeboren kinderen kan deze bacterie echter schadelijk zijn. Een dergelijke besmetting kan zelfs - vooral in de eerste drie maanden - tot een miskraam leiden. De listeria bacterie is een hardnekkig bacterie. Zelfs in de ijskast vermeerdert de bacterie zich snel en ook de diepvriezer kan de bacterie niet klein krijgen. Extra voorzichtig zijn met (half-)rauwe producten tijdens jouw zwangerschap is daarom verstandig. De grootste besmettingsbron hier is nochthans niet rauwe vis, maar zijn zachte buitenlandse kazen omdat die van rauwe melk gemaakt zijn. Toch mag je nog steeds mee naar dat trendy sushi-restaurant. De meeste sushi-restaurants wagen het niet om gebruik te maken van producten die niet vers zijn. Daarnaast blijkt ook dat Omega-3 vetzuren tijdens de zwangerschap slimmere kinderen als resultaat geeft! Vis eten is dus goed voor je! Toch moet je er rekening mee houden dat je als zwangere vrouw een verlaagde weerstand hebt. Kies eerder voor gestoomde vis. Of snoep mee van vegetarische sushi en de soepen die ze aanbieden in elk restaurant! Lees hier meer over gezonde voeding tijdens de zwangerschap.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
14.07
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
14.07
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding