Babyboom
Babyboom
Zwanger

Tienerzwangerschap

1 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Tienerzwangerschap

1 min
Éveil, Santé
<p>Tienerzwangerschappen zijn zelden voorzien en gewenst. Ze worden overigens vaak laat ontdekt. In vele gevallen gaat het om tienermeisjes die niet voorzichtig genoeg zijn geweest of slecht geïnformeerd waren.

 

Tienerzwangerschap: meestal niet gewenst

De reacties variëren van persoon tot persoon: sommige meisjes kiezen voor abortus, meestal omdat ze zich te jong voelen en zich bijgevolg niet in staat voelen een kind op te voeden). Anderen willen hun verantwoordelijkheid opnemen en beslissen het kind te houden en alleen op te voeden. Het afstaan van de baby voor adoptie komt ook wel eens voor bij tienerzwangerschappen. Van huwelijk is er bij tienerzwangerschappen zelden sprake.

Een tienerzwangerschap: vaak een heuse schok voor de tienermoeder en haar omgeving

De ouders en de dokter die een tienerzwangerschap opvolgen, moeten zeker oog hebben voor het psychologisch en affectief evenwicht van de zwangere tiener omdat ze nog meer nood heeft aan informatie over het moederschap. Tieners hebben echter dikwijls een moeilijke relatie met hun ouders. Daarom is de steun en de troost van een dokter of een centrum voor gezinsplanning in vele gevallen onontbeerlijk.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen