Babyboom
Babyboom
Baby

Tips: de eerste babyschoentjes

2 min
Mode
Baby

Tips: de eerste babyschoentjes

2 min
Éveil, Santé
Is het waar dat je voor hoge schoenen moet kiezen? Of zijn kleine sandalen ook goed? En hoe weet je zeker dat dit de juiste maat is?

De eerste schoentjes

Gisteren sprong je nog enthousiast op en neer bij de eerste stapjes, vandaag popel je van ongeduld om dat eerste paar schoentjes voor je kleintje te kopen.

Niet te snel, lees eerst onze tips. Want babyschoentjes kunnen je kleintje hinderen bij het stappen als je niet voorzichtig bent!

Blootsvoets leren lopen

Laat jij je kleintje liever op blote voeten lopen? Baby's moeten nog uitpluizen hoe hun voetjes werken voordat ze de hele dag schoenen dragen, dus aarzel zeker niet om je kleintje vaak blootsvoets rond te laten lopen. Maar koop toch één paar schoenen om samen op stap te kunnen. Zo wennen ze vast aan die gekleurde lederen lappen om hun voetjes. Daarnaast kan je kindje niet overal blootsvoets rondlopen.

Waar moet je op letten bij het kopen van die eerste schoentjes?

  • Net zoals bij volwassenen kunnen de voetjes van je baby opzwellen naar het einde van een zware dag toe. Daarom is het geen goed idee om laat op de dag nog op zoek te gaan naar nieuwe babyschoenen.
  • Babyschoenen moeten zacht en flexibel zijn zodat je baby zijn of haar voetjes op de juiste, gebalanceerde manier kan gebruiken. De onderkant van de schoenen moet veel grip bieden. Vermijd dikke zolen die ervoor kunnen zorgen dat je baby struikelt.
  • Veters moet je vaak opnieuw knopen, waardoor ouders vaak uitkijken naar babyschoenen met velcro. Eigenlijk is het een persoonlijke keuze. Schoenen met veters kunnen baby's moeilijker zelf uittrekken. Velcro is dan veel eenvoudiger voor de piepjonge geest. Wees er dus op voorbereid dat je baby relatief snel leert hoe hij zijn schoentjes met velcro uittrekt.

Kies ik voor hoge schoenen? Of is een lage gympie ook ok?

Hoge babyschoenen zijn niet noodzakelijk als je de enkels van je baby wil ondersteunen, maar zijn wel aangeraden tot je baby vlot kan lopen. Zorg ervoor dat je baby de enkels kan bewegen in de schoentjes. Kijk uit naar schoenen die gemaakt zijn van ademende materialen zodat de voetjes van je baby koel en comfortabel blijven.

De juiste maat voor die eerste schoentjes

Baby's moeten hun schoenen niet inlopen, maar moeten meteen goed zitten. Als je het kleintje in de winkel nieuwe schoentjes aantrekt, moet je je baby er even mee laten stappen. Daarna trek je de schoenen uit en controleer je de voetjes van je baby. Zijn er tekens die aangeven dat de schoentjes schuren of knellen? Ook als je merkt dat je baby minder gemakkelijk stapt met de schoentjes, moet je op zoek naar een ander paar babyschoenen. Koop de eerste schoentjes niet zonder dat je baby erbij is!

Wat de juiste maat betreft: je moet je pink tussen de hiel van de schoen en je baby's voetje kunnen steken. Verder moet er een duimbreedte spatie zijn tussen de teentjes van je baby en de top van de schoen. Controleer de schoentjes van je kind elke maand.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Mode