Babyboom
Babyboom
Baby

Tips om slaapproblemen op te lossen

2 min
Slaap
Baby

Tips om slaapproblemen op te lossen

2 min
Éveil, Santé

De beste oplossing is een dagelijks en aangenaam ritueel te voorzien voor het slapengaan.

Enkele tips:

  • Je kan je baby bv. zijn badje geven, wat hem zal helpen om zich te ontspannen.
  • Geef je baby 's avonds altijd een lichte maaltijd en leg je baby nooit dadelijk na het eten in bed.
  • Leg je baby altijd op hetzelfde uur in bed.
  • Houd goed in het oog of je baby tekenen van vermoeidheid vertoont.
  • Geef de baby altijd zijn favoriete knuffel.
  • Doe geen te actieve spelletjes of activiteiten met de baby. Kies daarentegen voor ontspannende activiteiten zoals het voorlezen van een verhaaltje.
  • Leg aan je baby uit hoe het ritueel verloopt bv. « na het verhaaltje of na het bad, ga je slapen ». Als je dit soort dingen zegt, moet je je er ook aan houden.

Vele kinderen zijn enorm goed in het verzinnen van ‘smoesjes' om ‘tijd te winnen' of om toch maar in het bed van de ouders te kunnen slapen. Kinderen gaan meestal niet graag slapen want ze houden niet van de gedachte dat hun ouders nog een eigen leven hebben zonder hen terwijl zij alleen in hun kamer liggen. Trap er dus niet als je kind afkomt met smoesjes zoals ‘ik heb dorst', ‘ik moet naar toilet', ‘ik heb een geluid gehoord', enz...

Als je baby ‘s nacht huilt, laat hem dan genoeg tijd om de kans te krijgen alleen in te slapen. Ga dus niet dadelijk de kamer in als je je baby hoort huilen. Vermijd ook je baby in je eigen bed te leggen want dat wordt snel een gewoonte die de baby niet snel zal willen opgeven!

Het is ook belangrijk dat de 2 ouders dezelfde houding aannemen tov deze situatie en dat die houding iedere dag dezelfde is. Leg tijdens de dag en 's avonds rustig aan je kind uit dat je wil dat hij de hele nacht in zijn bed blijft en dat je niet zal opstaan als hij je roept. Dat kan dikwijls de situatie al verbeteren.

Als het probleem ondanks alles blijft aanhouden, aarzel dan niet om een kinderarts of een therapeut voor kinderen te raadplegen. Als je het laat aanslepen, kan je echt uitgeput raken en de slaapproblemen zullen dan heel wat spanning en conflicten veroorzaken. Het wordt dan steeds moeilijker om uit die situatie te raken.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Slaap