Babyboom
Babyboom
Zwanger

Vegetarisch eten in je zwangerschap?

2 min
Voeding
Zwanger

Vegetarisch eten in je zwangerschap?

2 min
Éveil, Santé
<p>Je volgt al jaren bewust een vegetarisch dieet. En nu ben je zwanger. Krijgt je kind wel de nodige voedinsstoffen? Moet je vleeseter worden om jouw kindje de nodige vitaminen en mineralen te geven?

Een zwangerschap vraagt heel wat energie van een vrouwelijk lichaam. Als je vegetariër bent, moet je dan extra opletten dat jij in je zwangerschap en je kindje in je buik voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen? Moet je voedingssupplementen nemen? Of kan je rustig verder gaan met je vegetarisch dieet zonder je zorgen te maken? 

Vegetarisch eten in je zwangerschap

Jennifer Shu, auteur van het boek "Heading Home With Your Newborn", vertelt in haar boek dat een vegetarisch dieet voor zwangere vrouwen voldoende is. "Als er wordt toegekeken op extra voedingssupplementen als proteinen, calcium, ijzer, vitamine B12 en foliumzuur kan een vegetarisch dieet voldoende zijn voor de groei van een kindje." zegt de specialiste.

Gelukkig is het aanbod van vleesvervangers tegenwoordig enorm uitgebreid en hoef je je niet al te veel zorgen te maken. Een ijzertekort bijvoorbeeld is iets wat vaak voorkomt bij vegetariërs. Een ijzertekort in je zwangerschap wordt in verband gebracht met een laag geboortegewicht en een te vroege geboorte. Eet dagelijks donkere bladgroenten (vooral peterselie, waterkers, boerenkool, broccoli …), peulvruchten, zaden, zeewier, vijgen, dadels, gedroogde abrikozen, rozijnen, noten, en volle granen of graanproducten. Maar ook foliumzuur, eiwitten en Vitamine B12 vind je bij een vegetarisch dieet minder terug en zijn noodzakelijk in je zwangerschap

Vegetarisch dieet in je zwangerschap met arts bespreken

Specialiste Jennifer Shu zegt ook nog: "Hoe dan ook raad ik iemand met een vegetarisch dieet aan om contact op te nemen met een dokter en dit te bespreken. Een gynaecoloog kan jouw specifieke situatie bekijken en je aanraden om bepaalde supplementen in je dieet op te nemen. De voedingssupplementen zijn nodig en voorkomen dat de moeder bij de bevalling problemen krijgt (bloedarmoede) of het kindje tijdens de ontwikkeling."

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding