Babyboom
Babyboom
Zwanger

Voornamen voor tweelingen: een dilemma en een koppenbreker?

2 min
Namen
Zwanger

Voornamen voor tweelingen: een dilemma en een koppenbreker?

2 min
Éveil, Santé

Een voornaam kiezen is niet altijd gemakkelijk! Dat roept mogelijk een probleem op. Voornamen voor tweelingen: een dilemma en koppenbreker?

Ouders van een tweeling hebben veel keuzes op het gebied van voornaamassociatie voor hun kinderen. We geven u enkele ideeën om u in deze kombuis te helpen. Het is aan jou om te kiezen of je deze gemeenschappelijke geboorte wilt benadrukken met tweeling-voornamen. Of juist van de gelegenheid gebruik wilt maken om ze vanaf het begin te onderscheiden.

Echte of twee-eiige tweelingen?

De meeste tweelingen worden dizygoot geboren en zijn daarom "twee-eiige tweelingen". Dit in tegenstelling tot monozygote tweelingen. Je kunt er dus voor kiezen om je te laten beïnvloeden door het feit dat het een eeneiige tweeling is om vergelijkbare voornamen te hebben of juist het tegenovergestelde te doen.

Volgorde van aankomst = alfabetische volgorde

Sommige ouders besluiten hun tweeling een naam te geven op basis van de volgorde waarin ze worden geboren. De eerste baby zal dus zijn voornaam zien beginnen met een "A" bijvoorbeeld (Alix), terwijl de tweede in de volgorde van aankomst zal worden genoemd (Betty). Het kan een andere letter van het alfabet zijn, zolang de eerste baby die arriveert alfabetisch voor de tweede baby komt!

Tweelingnamen of niet?

Sommige ouders van een tweeling maakt het niet uit of de tweeling monozygoot of dizygoot is. Ze willen dat hun namen koste wat kost hetzelfde zijn. Dit is een mogelijkheid. Wees echter voorzichtig met voornamen die toch al te veel op elkaar lijken (bijvoorbeeld: Léo en Léa of Théo en Léo ...). Het kind kan het moeilijk vinden om zijn voornaam te onderscheiden van die van zijn broer of zus en vice versa. Het is soms ook vervelender voor de mensen om je heen, maar iedereen is vrij om te doen wat hij wil!

Ouders kunnen proberen om tweelingen vanaf de geboorte te onderscheiden om een

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Namen