Babyboom
Babyboom
Zwanger

Vraag het aan Ferm: wat houdt kraamzorg in?

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Vraag het aan Ferm: wat houdt kraamzorg in?

2 min
Éveil, Santé
Jente (29): "Ik ben zwanger, spannend! Mijn partner en ik twijfelen of kraamzorg iets voor ons is. Wat kan ik daar precies van verwachten?

Kraamzorgexpert Hilde van Ferm Thuiszorg:

Voor kraamzorg kiezen, heeft heel wat voordelen. Pas bevallen ouders hebben tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Dat nieuwe ritme vergt heel wat energie. Onze ervaring is dat jonge ouders veel meer kunnen genieten van de eerste weken, wanneer ze met een gerust hart sommige taken uit handen kunnen geven. Bij voorbeeld rustig kunnen douchen of een dutje doen terwijl onze kraamverzorgende voor je kleintje zorgt.
 

Verzorging van baby en mama

Kraamverzorgenden volgen mama's herstel op en de ontwikkeling van de baby. De juiste temperatuur van het badje, tips voor het verluieren, de verzorging van het naveltje,... Daar kennen we alles van. We ondersteunen ouders ook om alle nieuwe taken zelfzeker en op je eigen manier op te nemen.
 

Huishouden en opvang kinderen

Bezoek ontvangen in een opgeruimd huis, met een vers gebakken cake erbij? Je huishouden is in goede handen van onze kraamverzorgenden. Je bespreekt samen bij welke taken we je kunnen ondersteunen. Ook voor gezonde kraamkost kan je op ons rekenen. Of jij kan wat rusten terwijl we de andere kinderen naar school brengen.

Hulp bij de voeding

Ferm Thuiszorg is erkend als borstvoedingsvriendelijke organisatie. Onze kraamverzorgenden hebben dus heel wat expertise in het begeleiden van borstvoeding. Kies je voor andere voeding, ook dan helpen we graag met advies op maat.
 

Wat kost kraamzorg?

Je betaalt een uurtarief op basis van je netto gezinsinkomen en je gezinssamenstelling. Deze tarieven zijn vastgelegd door de Vlaamse overheid. Maar je betaalt nooit meer dan €9/uur voor onze kraamzorg. Je mutualiteit of hospitalisatieverzekering komt vaak ook nog tussen in de kosten. Zeker de moeite om je te informeren dus.
 

Jouw aanvraag

We raden aan je kraamzorg zo snel mogelijk aan te vragen, liefst voor de zesde maand van je zwangerschap. We plannen samen onze deskundige kraamzorg in. Je hoeft alleen een seintje te geven wanneer je baby geboren is. Dan staan we klaar om jou en je gezin bij te staan met raad en daad.

Interesse? Vraag kraamzorg van Ferm Thuiszorg aan.

Ontdek ons online plekje voor en door mama’s op Instagram @FermMama en FermMama.be