Babyboom
Babyboom
Baby

Waarom slaapt mijn kindje van 13 maanden zo moeilijk in?

2 min
Slaap
Baby

Waarom slaapt mijn kindje van 13 maanden zo moeilijk in?

2 min
Éveil, Santé

Tussen 12 en 18 maanden leert je baby alleen te stappen, alleen te eten... Baby's hersenen zullen nooit meer op zo een korte periode zo een grote hoeveelheid informatie moeten opslaan.

Voor de baby is dit dus een zeer boeiende maar ook een zeer stresserende periode. Vooral om dat hij alles perfect wil doen. Onbewust is de baby bang om zijn ouders teleur te stellen en hun liefde te verliezen. Het is dus niet verwonderlijk dat het afscheid voor het slapengaan de baby schrik inboezemt.

Moeizaam inslapen is daarom ook het meest voorkomende slaapprobleem op deze leeftijd. Als de nacht nadert, voelt je kind zich terug een kwetsbare baby. Hij moet daarom gerustgesteld worden met nieuwe, dagelijkse rituelen.

Laat je baby zelf dingen kiezen zoals het boek waar je uit voorleest, of hij nog een flesje water drinkt of niet. Geef de baby een speelgoedje waarmee hij zelf muziek kan maken als hij wil en waarnaar hij kan luisteren totdat hij inslaapt als hij dat wil.Neem ten slotte altijd de tijd om even met je baby te praten over wat er de afgelopen dag allemaal is gebeurd.

Het is in deze periode belangrijk dat je je kind informeert als je 's avonds ergens naartoe gaat. Leg altijd aan je baby uit dat je wegmoet en dat de babysitter op hem zal letten. Voeg er dan ook aan toe dat je hem een kusje zal komen geven wanneer je terug thuiskomt en dat je er de volgende ochtend zal zijn voor het ontbijt.

Gebrek aan lichaamsbeweging

Bij jongetjes komt het wel eens voor dat ze goed inslapen maar dat ze 's nachts zo veel bewegen dat ze met hun hoofdje tegen het bed stoten. it is een manier om de energie kwijt te spelen die ze tijdens de dag niet hebben kunnen evacueren.

Als je baby hier last van heeft, zou je hem de mogelijkheid moeten bieden meer lichamelijke activiteit te hebben tijdens de dag.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Slaap