Babyboom
Babyboom
Baby

Waarom wordt een baby 's nachts wakker?

2 min
Slaap
Baby

Waarom wordt een baby 's nachts wakker?

2 min
Éveil, Santé

Het gebeurt vaak dat baby's 's nachts wakker worden. Dikwijls heeft dat te maken met dingen die tijdens de dag gebeurd zijn.

Elk kind, wordt net zoals volwassenen, even wakker na iedere slaapcyclus. Met wakker bedoelen we hier uiteraard niet klaarwakker maar we openen even snel de ogen om weer terug in te slapen en naar de volgende slaapfase over te gaan.

Het kan nu gebeuren dat je baby op dit moment helemaal wakker wordt omdat hij voelt dat iets veranderd is tov van het moment dat hij is ingeslapen. Bv. hij ligt niet meer in mama's of papa's armen maar in zijn bedje. Om terug in te slapen, heeft de baby opnieuw nood aan je aanwezigheid en daarom zal hij er desnoods om schreeuwen.

Een kind dat alleen inslaapt, zal dus ook minder snel helemaal wakker worden 's nachts.

Nachtmerries, angstaanvallen en slaapwandelen

Het gebeurt wel eens dat kleine kinderen nachtmerries of angstaanvallen krijgen. Als je echter merkt dat je baby huilt, schreit, beweegt of angstig is maar niet wakker wordt, laat hem dan slapen en wacht gewoon af tot hij zich kalmeert.

Als je baby wel wakker wordt, is dat op een moment dat hij geruststelling nodig heeft. Zowel je aanwezigheid als de voorwerpen waar je kind aan gehecht is, kunnen je kind dan kalmeren.

Een kind dat angstaanvallen of nachtmerries heeft, kan zich daar 's morgens al niks meer van herinneren. Je hoeft er daarom niet over te praten want dat kan je kind alleen maar meer spanning opleveren.

Er zijn ook kinderen die slaapwandelen. Ook tijdens het slaapwandelen blijft het kind gewoon doorslapen en weet het van niks na het ontwaken. Je kan best je kind gewoon terug naar zijn bed brengen en ervoor zorgen dat het zich niet kwetst tijdens het slaapwandelen.

Een regelmatig slaapritme waarbij het kind voldoende slaapt, vermindert het risico op slaapwandelen of angstaanvallen.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Slaap