Babyboom
Babyboom
Baby

Wat doen als de zin ontbreekt?

2 min
Speciaal voor Mama
Baby

Wat doen als de zin ontbreekt?

2 min
Éveil, Santé

Geen zin in seks na de bevalling?

Je hoeft je niet schuldig te voelen als je geen zin hebt want dat is helemaal niet uitzonderlijk na een bevalling. Het is normaal dat je lichaam wat tijd nodig heeft om te herstellen van de zwangerschap en de bevalling. Het kan even duren voor je terug aantrekkelijk voelt. Om dan nog niet te spreken over het feit dat al je aandacht momenteel naar je baby gaat. In het leven komt alles op zijn tijd.... Het heeft dus geen zin je te forceren.

Je leven met je partner is, in al zijn rijkdom en complexiteit, niet enkel gebaseerd op seksualiteit. Doe dus geen toegevingen in de hoop je partner te plezieren door pijnlijke seksuele betrekkingen te hebben. Uiteindelijk zal dat in je onderbewustzijn een negatieve reflex van zelfverdediging uitlokken.

Seks brengt je libido weer op gang!

Er bestaat

geen wondermiddel

. Alleen samen kunnen jullie tot oplossingen komen en het hoofd bieden aan kleine moeilijkheden. Wederzijds respect en tederheid kunnen ook leiden tot een lichamelijke verstandhouding op voorwaarde dat jullie blijk geven van geduld en begrip.

Voorzie af en toe een avondje voor jullie twee alleen. De grootouders zullen met plezier op jullie baby letten en de baby zal genieten van het feit dat jullie de daaropvolgende dagen gelukkig zijn en liefdevol met elkaar omgaan.

Jezelf op zo'n avond een klein duwtje in de rug geven kan echter geen kwaad want het lichamelijke contact met je partner kan je libido terug wakker maken. Als je ziet dat je partner veel begrip voor je opbrengt en inspanningen doet om geduld uit te oefenen, kan je toch eens testen of je er klaar voor bent.

Praat met elkaar

In deze periode is het voor je relatie vooral belangrijk dat je goed communiceert met je partner. Je moet de tijd nemen om de veranderingen in je leven te analyseren en van gedachte te wisselen. Spreek met je partner over je angsten en zeg het ook als seksueel contact pijn doet.

Pijn bij het vrijen?

Zolang je litteken pijnlijk is, kan je ook alternatieven zoeken en bijvoorbeeld meer aandacht schenken aan het voorspel. Op die manier kunnen jullie op een zachte manier van elkaars lichaam genieten. Neem de tijd om je nieuwe lichaam te ontdekken...

Strelingen, massages en erotische spelletjes zijn een goed middel om je seksuele begeerte terug wakker te maken. Als je echt geen zin hebt in verder seksueel contact, kan het voorspel op zich al voldoende zijn!

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.17
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.17
Kopen
Natracare
Maandverband maxi regular normaal
3.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
2.88
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama