Babyboom
Babyboom
Baby

Wat doen als je baby niet wil slapen?

2 min
Slaap
Baby

Wat doen als je baby niet wil slapen?

2 min
Éveil, Santé

Als je kind niet wil slapen, kan dat verschillende redenen hebben. We raden je daarom aan uit te zoeken waarom je kind niet wil slapen zonder eraan toe te geven.

Het einde van de dag is dikwijls een moeilijk moment voor zuigelingen. Ze wenen veel en lijken wel ontroostbaar. Je baby heeft daarom geen pijn of is daarom niet ziek maar drukt zo de vermoeidheid van de dag uit.

De kamer waar je baby ligt, zou heel rustig en een beetje donker moeten zijn. Laat hem gewoon in zijn bedje leggen en streel hem gewoon in plaats van hem terug in je armen te nemen. Geef je baby in geen geval geneesmiddelen het slapen te vergemakkelijken. Wat je wel kan doen, is ervoor zorgen dat de periode van voorbereiding op de slaap heel aangenaam is. Je aanwezigheid zelf is voor de baby vaak al een hele geruststelling.

Troost je baby en leg hem uit wat er gebeurt. Leg voorwerpen in zijn bedje waar hij aan gehecht is zoals een beertje, een knuffel of een pop en blijf in de buurt zodat de baby kan horen dat je nog in huis bent. Zo kan de baby geleidelijk aan afscheid van je nemen en uiteindelijk in slaap vallen.

Een klein kind is, in tegenstelling tot wat sommige ouders denken, niet in staat om zelf te beslissen wanneer het zou moeten slapen. Soms heeft een kind nood aan slaap maar heeft het gewoon geen zin om te slapen. Het is dus aan mama of papa om te beslissen wanneer het tijd is om naar bed te gaan.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Slaap