Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wat eet je beter niet tijdens de zwangerschap

2 min
Voeding
Zwanger

Wat eet je beter niet tijdens de zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
<strong>Sommige voedingsmiddelen eet je beter niet tijdens de zwangerschap</strong>, wegens de ingrediënten die ze bevatten of de manier waarop ze bereid zijn., wegens de ingrediënten die ze bevatten of de manier waarop ze bereid zijn.

;

Weten wat je mag eten en wat je absoluut moet vermijden, kan verwarrend zijn. De onderstaande informatie en tips zullen helpen om het volgende tussendoortje op een verstandige manier te kiezen!

Wat kan ik best vermijden tijdens de zwangerschap?

Het is verstandig om tijdens je zwangerschap een aantal producten te vermijden. Het zijn er gelukkig niet veel. Je bloedtest zal uitwijzen of je immuun bent tegen toxoplasmose en het cytomegalovirus.

Hieronder worden ze nog eens op een rijtje gezet en vind je zo veel mogelijk alternatieven.

·         Rauw vlees

Het is vrij zeldzaam, maar door het eten van (half)rauw vlees kan je een toxoplasmose-infectie oplopen. Dat gebeurt enkel als je er nog niet eerder mee bent besmet, want in dat geval heb je er nog geen antistoffen tegen.

Uit voorzorg kan je filet américain, tartaar, rosbief, ossenworst en carpaccio dus beter laten liggen. Bak biefstuk goed gaar en pas op met barbecueën.

Wat je wel kunt eten: gerookte ham, rookvlees, bacon en worstsoorten zijn bewerkt en daarom wél veilig.

·         Rauwe eieren

Pas op met rauwe eieren of producten waar rauwe eieren in verwerkt zijn. Zelfgemaakte mousse of zelfgemaakt ijs kan bijvoorbeeld rauwe eieren bevatten. Rauwe eieren zijn een bron van salmonellabacteriën.

Wat je wel kunt eten: een gekookt of gebakken eitje mag natuurlijk wel!.

·         Rauwmelkse kazen

Alleen kaas die van rauwe melk is gemaakt (op de verpakking aangeduid met 'au lait cru'), kan je besmetten met de listeriabacterie. Drink dus ook geen melk die rechtstreeks van de boerderij komt.

Wat je wel kunt eten: een toastje met smeerkaas, platte kaas, harde kazen en halfzachte kazen. Zijn de zachte kazen gepasteuriseerd, dan mag je het ook eten. Kijk goed op de verpakking!

·         Rauwkost

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding