Babyboom
Babyboom
Baby

Wat is 'goed' speelgoed?

2 min
Spelletjes
Baby

Wat is 'goed' speelgoed?

2 min
Éveil, Santé

Voor de ouders is 'goed' speelgoed in het algemeen speelgoed dat voldoet aan de veiligheidsnormen en speelgoed dat niet stel stuk gaat zodat het kind er lang plezier van heeft.

In werkelijkheid is speelgoed pas 'goed' wanneer het kind het in zijn leven integreert. Daarom zijn er veel voorwerpen die als goed speelgoed beschouwd kunnen worden.

Omdat ieder kind verschillend is, is het moeilijk om criteria te bepalen die voor elk kind gelden. Toch zijn er enkele elementen waar je altijd mee rekening kan houden bij het kiezen van speelgoed:

  • Goed speelgoed is speelgoed dat speciaal gewijd is aan een bepaalde baby in functie van zijn leeftijd en motorische mogelijkheden.

Het heeft geen zin om je baby's mogelijkheden te overschatten, zelfs als je denkt dat je baby zeer intelligent is. Koop geen speelgoed voor je baby dat eigenlijk bestemd is voor oudere baby's.

  • Goed speelgoed is speelgoed met een lange levensduur dat de baby's activiteit bevordert.
  • Het speelgoed moet de veiligheidsnormen respecteren.
  • Goed speelgoed is eenvoudig en doet beroep op de verbeelding van het kind.
  • Het speelgoed moet rekening houden met de omgeving van het kind (aan een enig kind geef je niet hetzelfde type speelgoed dan aan een kind dat met zijn broertjes en zusjes kan spelen)
  • Goed speelgoed is eerst en vooral ludiek en in de tweede plaats heeft het ook een educatieve functie. Het moet de baby aanspreken.
  • Let er ook op of je het speelgoed kan wassen.
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Spelletjes