Babyboom
Babyboom
Baby

Wat zijn de 'baby blues'?

2 min
Speciaal voor Mama
Baby

Wat zijn de 'baby blues'?

2 min
Éveil, Santé

Baby blues of kraamtranen

De eerste dagen na de geboorte, maakt de mama kennis met haar baby en voelt ze zich voor het eerst echt moeder. De eerste dag is ze euforisch en bewondert ze haar pasgeborene voortdurend.

Van de tweede tot de vierde dag worden veel moeders echter overspoeld door een golf van droevigheid. Die fase wordt ‘baby bleus' of kraamtranen genoemd. Het gaat hier om een veel voorkomende postnatale reactie van voorbijgaande aard. Het gaat dus niet om een ziekte maar om een moeilijk moment dat deel uitmaakt van het prille moederschap. Het zijn tijdelijke depressieve gevoelens waarvan vele jonge mama's last hebben, of ze nu al andere kinderen hebben of niet.

De moeder kan deze moeilijke fase te boven komen dankzij de steun en raad van haar partner, haar moeder, haar vrienden en het personeel van de kraamafdeling.

Ondanks haar twijfels zal de moeder toch haar ontdekkingstocht verder zetten en beter kennis maken met haar baby. Zo zal ze stilaan herkennen waarom haar baby weent en leren haar baby te troosten. In de meerderheid van de gevallen krijgt de moeder snel haar zelfvertrouwen terug terwijl ze zich aanpast aan de noden van haar kersverse baby. Omdat de band tussen de moeder en de baby al tijdens de zwangerschap bestond, zal de mama snel de meest geschikte persoon worden om zich over de baby te ontfermen.

Ze zal zich niet als een perfecte mama beschouwen (want niemand is perfect) maar als een mama die past bij haar baby.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
Natracare
Maandverband maxi regular normaal
3.78
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama