Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wie weet sneller dan een zwangerschapstest dat je zwanger bent?

0 min
Speciaal voor Mama
Zwanger

Wie weet sneller dan een zwangerschapstest dat je zwanger bent?

0 min
Éveil, Santé
Het blijft de grote hamvraag. Kan jouw huisdier ruiken of je zwanger bent?

Ruikt een huisdier een zwangerschap voor de zwangerschapstest?

Wetenschappelijk bewijs is er nog steeds niet maar honden- en katteneigenaars zijn het er allemaal over eens - hun huisdier was de eerste die wist dat het zover was!

Deze zomer werd wetenschappelijk bewezen dat honden ziekten als kanker en diabetes kunnen ruiken. Kan een hond dan ook een zwangerschap ruiken?

Het zesde zintuig van honden en katten

Het is al langer bekend dat honden en katten een aankomend onweer, een aardbeving en zelfs vulkaanuitbarstingen 'voelen'. Dat is met jouw zwangerschap waarschijnlijk niet anders...

Ook al merk je zelf nog niets, jouw hormonen veroorzaken wijzigingen in je geur, je gedragingen en emoties. De veranderingen zijn - zelfs voor jou - onopvallend maar jouw huisdier 'voelt' dat er iets verandert.

Wetenschappelijk bewezen is het niet, maar je hond ruikt waarschijnlijk ook dat er iets met je is. Het is immers wel bewezen dat jouw huisdier zo'n 1 miljoen keer beter kan ruiken dan jij. Verder kunnen ze zo'n 130 m2 in het rond geuren herkennen.

Ook paardenliefhebbers beweren wel eens dat de dieren 'dichter' bij hen wilden zijn tijdens hun zwangerschap.

Kan jouw hond je vertellen dat je zwanger bent?

Nee. Jouw huisdier 'voelt' dat er iets is, maar zal jouw zwangerschap niet 'herkennen'. Je kan dan ook niet herkennen aan je hond of kat dat je zwanger bent.

Reageert een hond goed of slecht als hij een zwangerschap 'ruikt'?

Heel wat vrouwen beweren dat de hond, die altijd bij het baasje zat, nu hele dagen aan haar voeten ligt. Ook worden heel wat honden agressiever naar vreemden toe, alsof ze je extra willen beschermen. Een aantal vrouwen beweert zelfs dat de hond altijd maar aan hun buik wilde snuffelen, of er zelfs op wilde zitten om het warm te houden!

Andere vrouwen vertelden dan weer hoe hun huisdier opeens niet meer bij hen in de buurt wilde zijn, zenuwachtig werd en zelf voortdurend aan de buik likte. Vooral katten blijken vaak op deze manier te reageren. Wetenschappers vragen zich wel eens af of het te maken heeft met het feit dat ze drager kunnen zijn van het virus toxoplasmose, wat gevaarlijk is voor zwangere vrouwen.

Conclusie? Als je hond, kat of paard opeens voor de toiletdeur op je zitten te wachten, kan je dus maar beter een zwangerschapstest doen.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama