Babyboom
Babyboom
Zwanger

En trouwens, ik ben zwanger!

2 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

En trouwens, ik ben zwanger!

2 min
Éveil, Santé
Vertellen dat je zwanger bent, doe je niet à l’improviste. Kies het juiste moment om je vrienden en familie op de hoogte te brengen van dit geweldige nieuws dat al zo lang je geheimpje is!

Wees inventief, dit maakt het verrassingseffect des te groter.

Wie vertel je het eerst?

De eerste die dit nieuws moet weten, is natuurlijk de toekomstige papa.  Net als jij kijkt hij hiernaar uit. Kies een sfeervol moment met jullie tweetjes om hem duidelijk te maken dat het eindelijk zover is.  Zijn reactie wordt vast een moment om te koesteren. Het kan hem ook sprakeloos maken. Heb geduld en geef hem de tijd om dit heugelijke nieuws tot zich door te laten dringen. Maar biedt hem vooral exclusiviteit om het als eerste te weten. De komst van een baby voorbereiden belangt immers vooral jullie als koppel aan.

 

En wie volgt? De (groot)ouders? De kinderen?

Misschien is deze ongeboren baby niet het eerste kind in jullie gezin. Oudere broertjes en/of zusjes beseffen al snel dat er iets bijzonders aan de hand is. Verberg je zwangerschap niet voor hen. Leg het hen in eenvoudige bewoordingen uit. Als je echter nog niet zeker bent van het goede verloop van je zwangerschap, wacht je best hiermee tot het einde van je derde maand.

Ook je ouders, schoonouders en grootouders zal dit nieuws sterk beroeren. Jij kiest het juiste moment ervoor. Of je het nu zo snel mogelijk wilt laten weten of liever wacht tot het risico op een miskraam voorbij is; ze zullen je sowieso hun enthousiasme tonen (bereid je alvast voor op vele knuffels!).

 

Familie en vriendenb

Om te weten wat het beste moment is om het aan je vrienden en de rest van je familie (broers en zussen, neven en nichten…) te vertellen, luister je gewoon naar je hart en je gezond verstand.  Waarom hen niet samen uitnodigen om dan het blije nieuws naar buiten te brengen?

En op het werk?

Hoewel het over het algemeen gebruikelijk is om tot het einde van je eerste trimester te wachten voordat je je werkgever op de hoogte brengt van je zwangerschap, wacht je beter ook niet totdat deze het via een omweg te weten komt.  Breng hem/haar zonder veel poespas op de hoogte en vertel ook wanneer de oorspronkelijk geplande datum van de bevalling is. Zo kan je werkgever zich reeds organiseren om je werk door anderen te laten overnemen tijdens je zwangerschapsverlof. Of nog beter, bespreek ook dit laatste met je werkgever. Bevestig ten slotte altijd je zwangerschap met een medisch attest om jezelf voor onaangename verrassingen te behoeden.

 

Ben je misschien nog mensen vergeten? Wees gerust, de anderen zullen wel snel het blije nieuws verspreid hebben!

Ontdek nu in onze shop !
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Priorin
Sterk en Gezond Haar met Biotine 60 capsules
32.89
Kopen
67%
Bio-Oil
Huidverzorgingsolie - Littekens en Striemen
22.99
Kopen