Babyboom
Babyboom
Baby

Je man wordt vader

2 min
Familie
Baby

Je man wordt vader

2 min
Éveil, Santé
Deze relatie is zeer belangrijk voor de psychologische ontwikkeling van het kind dat zich stilaan moet kunnen losmaken van de moeder om te evolueren tot een zelfstandige persoonlijkheid.

Help hem in deze nieuwe rol. Moedig hem aan om de baby te verzorgen, hem een luier aan te doen, hem in bad te zetten of de fles te geven. Hij zal vaak tot zijn eigen verbazing merken dat hij het leuk vindt en dat zelfs met een heel kleine baby een relatie kan worden opgebouwd. Sommige vaders houden zich spontaan bezig met de baby, anderen hebben aanmoediging nodig en nog anderen wachten liever af. Respecteer deze gevoelens. In het begin is de vader misschien een beetje onhandig, maar je baby is zeer geduldig. Wees het dus zelf ook. Kijk niet de hele tijd op zijn handen; hij redt het wel.

Je moet je ervan bewust zijn dat de rol die de vader speelt afhankelijk is van de ruimte die jij hem geeft. Sommige vrouwen hebben het er soms zelfs moeilijk mee de verzorging van hun kind aan iemand anders toe te vertrouwen, ook al is het aan de vader. Je mag het monopolie over je kind niet opeisen, want zo komt de vader er nooit toe om een relatie met het kind op te bouwen.

Deze relatie is zeer belangrijk voor de psychologische ontwikkeling van het kind dat zich stilaan moet kunnen losmaken van de moeder om te evolueren tot een zelfstandige persoonlijkheid. De relatie met de vader is bovendien bepalend voor het beeld dat het kind zich zal vormen vande mannenwereld, wat zeker zijn toekomstige leven zal beïnvloeden.

 

Je vult elkaar aan

In de relatie met je kind is er plaats voor twee. Je mag er geen concurrentieslag van maken. Vergeet niet dat het kind beide ouders nodig heeft en dat een overbelaste moeder of eenwrokkige vader voor een gespannen sfeer in huis zorgt die het kind zeker niet ten goede komt. Spreek erover met elkaar of met andere ouders.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
75%
Bambix
Groeimelk met koekjes 1-3 jaar
14.10
Kopen
67%
NAN
OPTIPRO 1
14.52
Kopen
En nog meer ...
Familie