Babyboom
Babyboom
Baby

Wol voor je baby: de oorzaak van allergieën?

0 min
Mode
Baby

Wol voor je baby: de oorzaak van allergieën?

0 min
Éveil, Santé
Elke moeder wil kledingstukken zonder chemische bestanddelen voor hun baby. En dus kies je voor natuurlijke materialen als wol. Lekker warm, maar waarom krijgt je baby jeuk op de huid?

Nu het weer kouder wordt, kiezen we allemaal voor wol. Voor je baby een wollen dekentje, oma breit een wollen truitje en je kleuter draagt onder de kleding wollen ondergoed. Wol transporteert vocht en net daarom kan je wol dragen op warmere en koudere dagen; je trui wordt niet nat van het zweet. De meeste wol is afkomstig van schapen. Soms wordt er ook wol gebruikt van  konijnen (bijv. Angora) en geiten (zoals Mohair/Kasjmir).

Maar wat blijkt? Je kindje hoest en niest. Bij typische allergische klachten speelt de huisstofmijt bijna altijd een belangrijke rol. Hoe minder je baby met huisstof in aanraking komt, hoe beter dit is. De huisstofmijt voedt zich met huisstof, natuurlijke materialen (wol, riet, jute, papier,veren, dons), huidschilfers en haren van mens en dier. Zorg ervoor dat je wollen kleding of dekbed regelmatig wordt gelucht, dan krijgt de huismijt geen kans.

Allergieën komen veel minder vaak voor dan huidirritaties. Een wolallergie bestaat echter helemaal niet. Het zijn gewoon de kleine, scherpe en irriterende vezels van de wol die contactdermatitis veroorzaken. Het gaat in dat geval niet om een echte allergie. Toch moet je dan kiezen voor materialen die minder ruw zijn. Katoen is vaak een oplossing, maar kies dan wel voor biologisch katoen.

Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 6
25.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 6
25.99
Kopen
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Bambix
Groeimelk natuur 1+
12.30
Kopen
En nog meer ...
Mode