Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zwangerschap en Corona : alles wat je daarover moet weten

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Zwangerschap en Corona : alles wat je daarover moet weten

2 min
Éveil, Santé
Zwangerschap gecombineerd met Corona zorgen voor bezorgdheid. Onderzoekers weten nu meer over de gevaren van Covid-19 voor zwangere vrouwen.

Zijn zwangere vrouwen vatbaarder voor Covid-19?

Vrouwen die een kind verwachten, lopen niet meer risico dan anderen. Zij zijn daardoor niet kwetsbaarder voor het Coronavirus. Terugkijkend op de pandemie (nog steeds aan de gang, moeten we u eraan herinneren?), merken we op dat ernstige vormen van Covid zeldzaam zijn bij zwangere vrouwen.

Toekomstige mama en een ernstige vorm van Covid-19 : hoe gaat dat samen?

Zwangere vrouwen die besmet zijn met Covid-19 zijn meestal asymptomatisch en ervaren geen complicaties. Het grootste risico voor de foetus bij infectie is vroeggeboorte. Om de mama te behandelen, zal het dan nodig zijn om de bevalling op te wekken, of om een ​​keizersnede uit te voeren voor de bevalling. Maar nogmaals, deze situatie betreft slechts 1 tot 2% van de zwangere vrouwen.

Er is nog steeds een risico voor zwangere vrouwen op een daling van het zuurstofgehalte in het bloed, ook wel bekend als hypoxie. En als er niet of te laat voor wordt gezorgd, stelt het de baby bloot aan ernstige gevolgen.

Kan een zwangere vrouw het virus op haar baby overdragen?

We weten nu dat het risico op besmetting van de foetus laag is (1 tot 2% van de gevallen). Besmetting vindt plaats via het bloed, via de placenta.

Besmetting heeft weinig effect op de ontwikkeling van de foetus. Het wordt niet of slechts heel zelden via het vruchtwater overgedragen (via de vagina).

Wat raden we aan?

Omdat het derde trimester het meest delicate is voor de zwangere vrouw, moet ze enkele voorzorgsmaatregelen nemen. De blootgestelde aanstaande moeder moet, in het kader van haar professionele activiteit, absoluut kiezen tussen telewerken en ziekteverlof... Voor de eerste twee trimesters zijn barrièregebaren voldoende.

Wat zijn de geboorteprotocollen?

Het dragen van een mondkapje voor ziekenhuispersoneel blijft de norm. En wanneer de epidemie weer oplaait, moeten patiënten een masker dragen. Bovendien worden er in de verloskamer veel voorzorgsmaatregelen genomen, wat toekomstige ouders gerust moet stellen.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen