Babyboom
Babyboom
Zwanger

Wanneer uw zwangerschap aankondigen: 12 weken wachten of niet?

3 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Wanneer uw zwangerschap aankondigen: 12 weken wachten of niet?

3 min
Éveil, Santé
Veel zwangere vrouwen geven er de voorkeur aan 12 weken te wachten om hun zwangerschap aan hun naasten bekend te maken. Tussen momenten van vreugde en momenten van stress bij de aankondiging van uw zwangerschap, wilt u deze traditie begrijpen om 12 weken te wachten alvorens uw zwangerschap aan te kondigen.

De eerste weken van de zwangerschap zijn een tijd van vreugde en geluk voor de aanstaande moeder en de aanstaande vader. Het is vaak een geheim moment voor de aanstaande ouders die de zwangerschap liever niet aan hun familieleden bekendmaken. Veel vrouwen willen hun zwangerschap de eerste 12 weken geheim houden.

Waarom kondig je de zwangerschap niet aan voor 12 weken?

De 12-weken traditie houdt in dat vrouwen hun zwangerschap pas aan het eind van het eerste trimester bekend mogen maken. Deze traditie is ontstaan uit bezorgdheid over miskramen of andere genetische problemen. De eerste 12 weken eindigen met de eerste echo. Dit is om te controleren of de zwangerschap goed verloopt en of de baby zich goed ontwikkelt.

Meer dan de helft van alle miskramen vindt plaats in de eerste tien weken van de zwangerschap. Daarom is er die angst dat de zwangerschap elk moment kan eindigen. Aanstaande ouders geven er de voorkeur aan te wachten tot de tien weken voorbij zijn voordat zij hun familieleden over de zwangerschap inlichten.

Het is raadzaam de zwangerschap niet aan te kondigen, zodat u achteraf niet aan uw familieleden hoeft uit te leggen waarom de zwangerschap niet doorgaat als er problemen zijn. Het is al een beproeving voor u om dit slechte nieuws te moeten verwerken, het is misschien niet nodig om de pijn van uw familieleden daar nog aan toe te voegen.

Het eerste trimester in stilte beleven

Het is geen geheim dat het eerste trimester een moeilijke tijd kan zijn voor een zwangere vrouw. Het is vaak synoniem met misselijkheid en andere onaangename symptomen. Als de zwangerschap geheim wordt gehouden, moet u deze beproevingen alleen doorstaan. Het geeft je extra mentale druk en stress: je moeten verstoppen om naar het toilet te gaan of een glas alcohol weigeren op een feestje met vrienden.

Wanneer moet u uw zwangerschap aankondigen?

Volgens veel deskundigen is het niet nodig om tot 12 weken te wachten met het aankondigen van je zwangerschap. Het is meer een kwestie van traditie dan van noodzaak. Het is een bijgeloof geworden om te wachten tot 12 weken, omdat aanstaande ouders hun baby niet het boze oog willen toebrengen. Sommige vrouwen die al een miskraam hebben meegemaakt, voelen zich geruster als ze niet over hun zwangerschap praten.

De zwangerschapsaankondiging is een van de meest gedenkwaardige momenten van de zwangerschap, dus je moet het je eigen maken. Voel je vrij om het aan te kondigen wanneer je wilt en aan wie je wilt. Er is niet één juiste manier om het te doen. Het aan je naasten vertellen kan een manier zijn om een last van je schouders te nemen. Omgekeerd kan het veiliger voor u zijn om er niet over te praten.

Wees jezelf in je aankondiging, als je makkelijk praat, zal een geheim bewaren heel moeilijk voor je zijn. 3 maanden wachten kan een hele opgave zijn. Als je het je familie wilt vertellen, vecht dan niet tegen jezelf. In dat geval kunt u het de mensen in uw omgeving vertellen en zeggen dat het het begin van een zwangerschap is.

Deze mensen zullen er zijn om u te helpen en te steunen als u een miskraam krijgt of als de zwangerschap niet goed verloopt. Het zal je helpen om deze extra mentale steun te hebben.

Als u daarentegen eerder discreet en terughoudend bent, kondig uw zwangerschap dan aan wanneer u er klaar voor bent. Elke zwangere vrouw past zich aan in haar eigen tempo.

Wat de tijd ook is, het zal de juiste tijd zijn omdat jij ervoor gekozen hebt! Maak je aankondiging wanneer je dat wilt en aan wie je dat wilt. Ook al ben je bang voor wat er in het eerste trimester kan gebeuren, voel je niet onder druk gezet om te wachten of je te haasten om het aan te kondigen. Dit is ook een van jullie speciale momenten in de zwangerschap als koppel, dus maak er het beste van.

Ontdek nu in onze shop !
Omum
Ma Jolie Peau Hydraterende Gezichtscreme
22.64
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Omum
Ma Jolie Peau Hydraterende Gezichtscreme
22.64
Kopen
Mamabaas
Fit en gezond tijdens en na je zwangerschap
12.95
Kopen
Mamabaas
Het Echoboek
7.98
Kopen