Babyboom
Babyboom
Zwanger

Originele ideeën om te vertellen dat je zwanger bent

3 min
Organisatie/Administratie
Zwanger

Originele ideeën om te vertellen dat je zwanger bent

3 min
Éveil, Santé
Eindelijk is het officieel: je bent zwanger en zou het van de daken willen schreeuwen! Fantastisch, maar mag het misschien ook op iets origineler manier dan gewoon te zeggen « Ik ben zwanger»?

Al enkele jaren kun je op sociale netwerken verschillende zwangerschapsaankondigingen terugvinden, allemaal even verrassend en ontroerend.
Al deze foto’s en filmpjes leveren een schat aan ideeën waaruit het vaak moeilijk kiezen is. Werk daarom verschillende scenario’s uit voor de manier waarop je het je partner, de toekomstige grootouders, je vrienden enz. zou willen vertellen… Het moeilijkste is om kalm te blijven en ‘normaal’ te doen op het moment van de aankondiging.

Een kleine precisering hierbij: net zoals iedere zwangerschap uniek is, dient de aankondiging dit ook te zijn. Leg vooral je eigen persoonlijkheid erin en probeer alsjeblieft niet een of andere beroemdheid of je beste vriendin na te doen. Je zou dan wel eens teleurgesteld kunnen worden omdat je niet het verrassingseffect krijgt dat je gewild had. Voor diegene van jullie die nog op zoek zijn naar een goed idee, geven we een lijstje van originele ideeën om familie en vrienden te verrassen met het blijde nieuws.

 

Zwangerschapstest

Dit is de meest eenvoudige manier voor een gegarandeerd ‘wow’-effect. Het kleine, lichte ding is gemakkelijk mee in een cadeau te verpakken of onder het kussen van je partner te schuiven.

 

Kraskaart

Een gewone kraskaart of een kaart in de vorm van een krasspel is een speelse manier om je zwangerschap aan te kondigen en heeft een groot verrassingsgehalte. Deze kaarten kun je vaak naar wens aanpassen, zodat je er ook iemand mee kan vragen om peter of meter te worden. Gegarandeerd een mooie verrassing voor iedereen! 

Je vindt een aantal voorbeelden hiervan op La Carta.

Kraskaart
Kraskaart

Puzzel

Laat familie en vrienden een puzzel maken zoals in hun kindertijd om het goede nieuws bekend te maken. In het begin zullen ze een beetje sceptisch zijn, maar eenmaal aan het puzzelen geslagen zullen ze zich snel realiseren dat hoe eerder de puzzel klaar is, hoe sneller jouw bedoeling erachter duidelijk wordt.  Waar vind je deze puzzels ? Etsy stelt verschillende modellen voor die je aan je persoonlijke wensen kunt aanpassen.

 

Tijdens een lekkere maaltijd 

  • Als je iedereen samen rond de tafel kunt brengen voor een lekkere maaltijd of gewoon tijdens een tête-à-tête met je partner, kun je misschien een taart met aangepaste decoratie voorzien.  Neem je banketbakker in vertrouwen om het meest verrassende dessert te maken dat je genodigden ooit gezien hebben.
  • Een andere fijne manier om het blije nieuws openbaar te maken tijdens een maaltijd, is de tafel te dekken voor 1 persoon extra. Je partner of genodigde zullen een verbaasd gezicht trekken: « Verwachten we nog iemand extra ? ».

 

Echografie

De foto van je eerste echografie vormt het eerste bewijs van je zwangerschap en vormt een dankbaar middel om je familie op de hoogte te brengen. Als afdruk op een fles of in een mooi kader blijft dit een grote klassieker die het hem nog altijd doet.

 

Fotosessie

  • Vereeuwig het begin van dit nieuwe avontuur voor jullie twee met een fotosessie. Zorg voor een enscenering met jou en de eerste echografie, maak een tekening op je groeiende buik of houdt een bord omhoog met de tekst ‘Ons gezinnetje breidt uit !’. Je kunt hier alle wegen mee uit!
  • Heb je al een kind dat niet kan wachten om broer of zus te verwelkomen?  Laat hem/haar het nieuwe leven aankondigen op zijn/haar T-shirt.
  • Ben je een creatieve ziel ? Gebruik dan paperclips. Paperclips? Ja, kijk maar!
Paperclips
Paperclips

Voorwerpen met een duidelijke symboliek

Een fopspeen, een mutsje, een knuffel, een rompertje: keus te over. Allemaal zaken die je discreet over de woning kunt verspreiden om je partner te verrassen of die je gewoon in een mooie cadeaubox kunt verpakken: allemaal zaken die binnenkort overal in je woning zullen rondslingeren en op zeer expliciete wijze het goede nieuws brengen. Als klein extraatje kun je ze een persoonlijke toets geven met een boodschap aan de persoon die je van het heuglijke nieuws op de hoogte wil stellen. 

 

Nu is het aan jou.  Hoe wil jij het goede nieuws brengen? 

Ontdek nu in onze shop !
67%
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 3
21.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 3
21.99
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket 18-24 maanden - Frans
0.00
Kopen
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen