Babyboom
Babyboom
Zwanger

Zwangerschapsdiabetes: diabetes gekoppeld aan zwangerschap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Zwangerschapsdiabetes: diabetes gekoppeld aan zwangerschap

2 min
Éveil, Santé
<p>Zwangerschapsdiabetes is een voorbijgaande diabetische aandoening die verband houdt met zwangerschapshormonen: hoe is dit op te sporen en te behandelen?

Samenvatting

  1. Zwangerschapsdiabetes: hoe herken je het?
  2. Hoe is dit te behandelen?
  3. Wat zijn de risico's van zwangerschapsdiabetes?
  4. Wat na de bevalling?

Het is niet te verwarren met klassieke diabetes waaraan een vrouw buiten haar zwangerschap kan lijden. In dit geval moet haar medische zorg ruim voor haar zwangerschap beginnen, zodra ze van plan is een kind te krijgen. De alvleesklier scheidt het hormoon af dat het gebruik van suiker door cellen regelt, insuline. Tijdens de zwangerschap werkt de alvleesklier mogelijk niet goed omdat placenta-hormonen insuline tegenwerken.

Zwangerschapsdiabetes: hoe herken je het?

Over het algemeen wordt zwangerschapsdiabetes- diabetes gekoppeld aan zwangerschap- gedetecteerd door glycosurie - de aanwezigheid van glucose in de urine.

Een "normale" bloedsuikerspiegel tijdens de zwangerschap dient lager te zijn dan: 0,92 g/L (5,1 mmol/L) op een lege maag, 1,80 g/L (10 mmol/L) één uur na inname van suiker, 1,53 g/L ( 8,5 mmol/L) twee uur na de suikerinname.

Er zijn nu snelle en gemakkelijke manieren om de effecten van uw dieet op uw bloedsuikerspiegel te controleren. Bovendien kunnen bepaalde andere symptomen u waarschuwen. Bijvoorbeeld permanente dorst of herhaalde aandrang om te plassen met veel urine.

Hoe is dit te behandelen?

  • Een caloriearm dieet, maar nooit minder dan 1600 kilocalorieën. Suiker en zoete producten vermijdt u. Inname van koolhydraten wordt gecontroleerd en verdeeld over de dag.

  • Thuis moet u uw bloedsuikerspiegel zelf controleren.

  • Als de voeding niet voldoende is, krijgt u een middel tegen diabetes, namelijk insulineprikken, voorgeschreven.

Soms is een ziekenhuisopname nodig om een

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen