Babyboom
Babyboom
Baby

Is babyzwemmen zinvol en zo ja, wanneer begin je ermee?

1 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Is babyzwemmen zinvol en zo ja, wanneer begin je ermee?

1 min
Éveil, Santé
Je baby is een geboren waterrat. Maandenlang heeft hij immers in het vruchtwater doorgebracht. Die waterervaring kun je in eerste instantie bestendigen in de rustige en vertrouwde omgeving van je eigen badkamer. Je kunt er de temperatuur van het water en de omgeving perfect afstemmen op de noden van je baby.

Babyzwemmen in een openbaar zwembad stel je best uit tot na zijn eerste verjaardag. De Belgische Hoge Gezondheidsraad (wetenschappelijk adviesorgaan van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu) raadt babyzwemmen in Belgische zwembaden af tot de leeftijd van 12 maanden om de volgende redenen: 

  • Om het water te ontsmetten worden chloorhoudende producten gebruikt. Bijproducten van chloor kunnen toxisch zijn.  
     
  • De temperatuur van het water en de omgevingslucht in babyzwembaden is vaak hoger dan normaal. Hogere temperaturen bevorderen de groei van micro-organismen die de baby ziek kunnen maken.  
      
  • Babyzwemmen wordt vaak georganiseerd in zwembaden in privé-eigendom, die niet aan systematische controles onderworpen zijn.  
     
  • De voordelen van lichaamsbeweging en het versterken van de onderlinge band kunnen ook bekomen worden bij het nemen van een bad thuis.

 

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
89%
Good Gout
Mini rijstwafel met appel
2.10
Kopen
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 6
25.99
Kopen