Babyboom
Babyboom
Baby

Zwemvleugels? Een zwemband? Of is een zwempakje veiliger?

0 min
Opvoeding, Familie
Baby

Zwemvleugels? Een zwemband? Of is een zwempakje veiliger?

0 min
Éveil, Santé
Je kind vindt het water heerlijk, maar kan nog niet alleen zwemmen. Er zijn zoveel zwemhulpmiddelen; maar wat is nu echt veilig?

Zwemhulpmiddelen: een must als je kleuter nog niet zwemmen kan

Een ding is zeker: ook als je kind zwemhulpmiddelen draagt, kan je hem of haar nooit alleen in het water laten! Zwemhulpmiddelen geven je kind een gevoel van zelfvertrouwen in het water, maar ze kunnen een verdrinking niet voorkomen!

Floatsuit, drijfpakje of zwempakje met drijvers

Voor de allerkleinsten kan je een floatsuit, ook wel drijfpakje of zwempakje met drijvers genoemd. Deze pakjes helpen je kind het hoofd boven water te houden, al moet je ook hier als volwassene erbij blijven.

Een voordeel van dit pakje is dat jonge kinderen het zwempakje niet zelf uit kunnen trekken en dat het lek kan worden. Let bij aanschaf goed op de leeftijds- en gewichtscategorie en zorg dat de drijvers niet te veel kunnen verplaatsen.

Zwembandjes

Kan je kindje nog niet zwemmen, gebruik dan heel zeker zwemvleugels of zwembandjes rond de armen. Doordat je kind deze zwembandjes om de bovenarmen draagt, kan hij of zij het hoofd beter boven water houden.

Doe ze om de bovenarm van je kind, dicht bij de oksels en blaas ze vervolgens op. Doe af en toe de bandjes eens af; zo voelt je kind wat het betekent als hij of zij de zwembandjes zou uittrekken.

  • Een tip; gebruik opblaasbare vleugeltjes met meerdere luchtkamers. Let erop dat er veiligheidsventielen in zitten. Als het vleugeltje lek raakt, dan is er nog drijfvermogen over.

Een zwemband is speelgoed

Laat een ding duidelijk zijn; een zwemband is geen zwemhulpmiddel maar speelgoed. Een kind kan namelijk gemakkelijk uit een zwemband glijden.

Ook kan het gebeuren dat de zwemband zo strak om het lichaam zit, dat kinderen (én volwassenen!) in de zwemband blijven hangen en niet meer rechtop kunnen komen wanneer ze op de kop in het water hangen.

Zwembanden hoor je eigenlijk alleen te gebruiken als je kind al kan zwemmen en mogen zeker niet te groot of te klein zijn!

2 in 1: de Puddle Jumper

De Puddle Jumper ziet er op het eerste zicht een beetje vreemd uit; het zijn 3 drijvers waarvan je er twee gebruikt als zwenbandjes en eentje rond de middel van je kind komt. Het lijkt een beetje op een reddingsvest, al is het concept wat verspeeld.

Ieder kind tussen de 15 en 30 kg kan zich optimaal bewegen tijdens zijn plonspartijtjes met de hippe Puddle Jumper. Het zwemhulpmiddel kan snel en gemakkelijk aangepast worden aan de grootte van het kind dankzij de flexibele veiligheidsgesp op de rug.

Ontdek nu in onze shop !
84%
Bambix
Berenkoekjes met honing 6x2 stuks 150g
2.14
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
84%
Bambix
Berenkoekjes met honing 6x2 stuks 150g
2.14
Kopen
89%
NAN
OPTIPRO 4
13.89
Kopen
89%
Good Gout
Mini rijstwafel met appel
2.10
Kopen
En nog meer ...
OpvoedingFamilie