Babyboom
Babyboom
Baby

Wanneer moet mijn kindje de kleuren kennen?

0 min
Psycho, Ontwikkeling van de baby
Baby

Wanneer moet mijn kindje de kleuren kennen?

0 min
Éveil, Santé
Dan kunnen jullie de kleuren leren. Geen paniek als het nog niet zo goed lukt. Ze moeten op die leeftijd echt nog niet alle kleuren kennen.

Kleuren leren kennen

Is je kindje twee jaar? Dan kunnen jullie de kleuren leren. Geen paniek als het nog niet zo goed lukt. Ze moeten op die leeftijd echt nog niet alle kleuren kennen.

Slechts op het einde van de eerste kleuterklas moeten kindjes de vier basiskleuren geel, blauw, groen en rood kunnen herkennen en benoemen.

Hoe leer ik mijn kindje de kleuren kennen?

  • Neem je rode bloes maar uit de kast. En je witte broek. Wedden dat kleuren herkennen snel lukt als je kind zelf de outfit bij elkaar mag zoeken?
  • Oefen de kleuren met verschillende soorten fruit, bloemen
  • Knutsel een regenboog
  • Ga aan de slag met waterverf
  • Wijst je kind een voorwerp aan, vertel hem dan niet alleen wat je ermee kan doen, maar ook welke de kleur van het voorwerp is.

Kleurenblind

Redactrice Liesbeth vertelt: "Toen mijn zoontje klaar was om de basiskleuren rood, groen, geel en blauw te leren kennen, dacht ik dat hij misschien wel kleurenblind was. Groen en rood herkende hij niet, maar blauw en geel wel. Van oma kreeg hij altijd een snoepje, zo van die gommetjes. Hij mocht ze zelf uit het doosje nemen, maar wel alleen de rode of de groene. Van kleurenblindheid was geen sprake meer!"

Ontdek nu in onze shop !
Avril
Gezicht & lichaamscrème
4.45
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Avril
Gezicht & lichaamscrème
4.45
Kopen
67%
Nippes
Veiligheidsnagelknipper
9.79
Kopen
67%
Urtekram
Tandpasta kinderen tutti frutti
4.69
Kopen