Babyboom
Babyboom
Baby

12 maanden

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

12 maanden

2 min
Éveil, Santé

Op 12 maanden is het gewicht van je baby verdriedubbeld ten opzichte van zijn geboortegewicht en is hij ongeveer 25 cm gegroeid.

12 maanden betekent het begin van autonomie. Sommige kinderen kunnen al stappen op 12 maanden maar vele kinderen blijven nog even kruipen of kunnen stappen als ze vastgehouden worden. Als de baby rechtstaat, kan hij zonder hulp gaan zitten.

De kans is groot dat je baby nu alleen wil eten. Hij kan zijn tas melk immers al alleen vasthouden, met 2 handjes. Hij wil je ook helpen als je hem aankleedt en wil overal op kruipen. Als je nog geen hekjes beneden en bovenaan je trap heb geplaatst, kan je het nu echt niet meer uitstellen.

Je kind oefent zeer vlijtig om al kleine zinnen te produceren. Je kan die zinnen nog niet begrijpen maar er zijn nu toch een viertal of zestal woorden die je kan begrijpen, zoals "ma-ma", "pa-pa". Een kind van 12 maanden kent ook zijn naam, begrijpt woorden zoals "neen", "kom", "recht".

Je kind is graag omringd en kan gevoelens ervaren zoals jaloezie of woede. In dit stadium is een kind egocentrisch en vooral op zichzelf gericht. Hij houdt van muziek en van ritme.

Het hoeft je niet te verbazen dat een kind dat vooruitgang maakt op een bepaald vlak geen vooruitgang maakt op een ander vlak of zelf achteruitgang boekt. Sommige kinderen maken enorm veel vooruitgang op taalkundig gebied maar zijn niet gehaast om te stappen of omgekeerd. Iedere baby heeft zijn eigen ritme en het enige wat je kan doen, is dat ritme respecteren.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen