Babyboom
Babyboom
Baby

De angst van de 8ste maand

2 min
Psycho
Baby

De angst van de 8ste maand

2 min
Éveil, Santé
Tot de achtste maand maakt baby geen onderscheid tussen zichzelf en zijn mama. Na die periode wordt hij zich bewust van zijn individualiteit. De knuffel helpt baby dan om de overgang te maken en zijn eigen identiteit te vormen.

Tot de achtste maand  maakt baby geen onderscheid tussen zichzelf en zijn mama. Na die periode wordt hij zich bewust van zijn individualiteit. De knuffel helpt baby dan om de overgang te maken en zijn eigen identiteit te vormen. Hij belichaamt veiligheid en de band tussen de mensen en plaatsen die baby kent en de buitenwereld.

Je baby voelt zich onveilig en soms zelfs bedreigd door gezichten die hij niet kent. Hij is bang dat je niet meer terugkomt als je de kamer uitloopt. Het gevolg is dat hij de andere kant opkijkt, zich aan je vastklampt, zijn snuitje tegen je schouder drukt en huilt. Alle baby’s vallen in zekere mate ten prooi aan deze angst.

Een onmisbare stap

Dit is een belangrijk stadium in de ontwikkeling van je kind, omdat het bewijst dat je kind het verschil leert zien tussen zijn mama, andere vertrouwde en volslagen onbekende gezichten.

Hoe moet je reageren?

Neem deze angst serieus op en probeer je kleintje gerust te stellen met woorden, liefkozingen en kalmerende gebaren. Laat hem zijn knuffel meenemen om de pijn van de scheiding te verzachten.

Het wonder van de knuffel

Of het nu een teddybeer, een zakdoek of een oude luier is die altijd over de grond sleept, er wordt vol overgave aan geroken of op gesabbelden het kleinood moet altijd overal mee. Soms denken we dat een knuffel een kind aanmoedigt om klein te blijven, terwijl zoiets hem juist helpt groot te worden. Dankzij de knuffel durven we mama te verlaten zonder te huilen, in het donker in te slapen of een heel weekend bij oma te logeren.

Behalve als het echt niet anders kan, zijn allespecialisten het er over eens dat het niet aanbevolen is om een kind tussen 7 maanden en een jaar voor het eerst in een kinderdagverblijf of bij een onthaalmoeder te plaatsen. Het is evenmin het beste moment om van babysitter te veranderen.

Hoe kies je zijn knuffel ?

Het kan je baby niets schelen hoe zijn knuffel eruit ziet. Zijn geur en gevoel zijn veel belangrijker. Hij houdt van zijn knuffel omdat die hem een gevoel van welbehagen en van veiligheid geeft. Het is dus best mogelijk dat een knuffel die jij onweerstaanbaar schattig vindt, hem totaal onverschillig laat. Baby vindt het evenmin leuk dat zijn knuffel te vaak in de wasmachine gaat. Probeer een redelijk evenwicht tussen hygiëne en gevoel te vinden.

Wat als Knuffel zoek raakt ?

Knuffel gaat altijd en overal mee, en dus kan het gebeuren dat hij verdwijnt. Wees vooruitziend en zorg voor een reserve. Ofwel identiek dezelfde als de eerste, ofwel een andere knuffel die baby bevalt. Zo voorkom je veel verdriet !

Ontdek nu in onze shop !
67%
WOMAN ISDIN
WOMAN ISDIN Anti-striemen crème
24.45
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
WOMAN ISDIN
WOMAN ISDIN Anti-striemen crème
24.45
Kopen
Pampers
Premium protection PANTS maat 4
16.82
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
En nog meer ...
Psycho