Babyboom
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 8 maanden oud

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 8 maanden oud

2 min
Éveil, Santé
Hij wint aan stabiliteit als je hem laat recht zitten. Hij wipt graag op en neer als je hem laat rechtstaan door hem onder de armen te ondersteunen.

Lichamelijke ontwikkeling

Gewicht

Hij komt ongeveer 500 g aan.

Een jongen weegt 7 tot 10,5 kg – Een meisje 6,5 tot 10,5 kg

Lichaamslengte

Hij groeit 1 tot 2 cm. Een jongen is nu 66 tot 75 cm groot – Een meisje 65 tot 73 cm.

 

Motorische ontwikkeling

Hij wipt ‘als een spiraalveer’. Hij wint aan stabiliteit als je hem laat recht zitten. Hij wipt graag op en neer als je hem laat rechtstaan door hem onder de armen te ondersteunen. Opgelet: het is nog te vroeg om hem te laten stappen.  Als hij ligt en je hem je arm aanreikt, grijpt hij zich hieraan vast om rechtop te gaan zitten.  Hij begint voorwerpen vast te grijpen met steeds grotere nauwkeurigheid.

De leeftijd van 8-12 maanden is de kruipfase

Alle baby’s beginnen ooit te kruipen, maar niet allemaal op hetzelfde moment.  Het is altijd leuker het zo begeerde koekje zelf te kunnen pakken dan te moeten wachten op de goodwill van de grote mensen!  Het is het risico waard. Met ups & downs, vlak tegen de grond, als een kikker of krab of op handen en voeten, achterwaarts of zijwaarts: dat is allemaal niet zo belangrijk, als je er maar geraakt.  

Het ontwaken van de zintuigen en het contact met anderen

Nieuwsgierige handjes

Je baby laat zijn vingers graag nieuwe texturen ontdekken.  Hij ploft zijn handen met plezier in zijn eetbord, streelt het tapijt, prutst aan alles wat je hem in handen geeft en smost graag met zand. Hij is gek op water. Laat hem kennismaken met koud water, lauw water en ietwat warm water.

Hij wil heel graag met jou spelen.

Hij vindt er plezier in alle dingen die hij in zijn hand heeft, aan jou te geven … als je het hem tenminste ook teruggeeft. In deze fase maakt hij immers nog niet het onderscheid tussen zijn persoontje en de buitenwereld. Ieder voorwerp dat hij in zijn hand heeft, vormt een beetje de verlenging van hemzelf. Hij deelt graag, als het ook maar ‘terugkomt’, anders wordt hij ongerust of boos.

Ontdek nu in onze shop !
Good Gout
Mango 10x
13.68
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Good Gout
Mango 10x
13.68
Kopen
Naturnes
Appel Peer Kweepeer
2.49
Kopen
Sienna & Friends
Mijn Allereerste Kruidenmix
4.49
Kopen
Et encore plus de ...
Ontwikkeling van de baby