Babyboom
Babyboom
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 8 maanden oud

3 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 8 maanden oud

3 min
Éveil, Santé
Hij wint aan stabiliteit als je hem laat recht zitten. Hij wipt graag op en neer als je hem laat rechtstaan door hem onder de armen te ondersteunen.

Lichamelijke ontwikkeling

Gewicht

Hij komt ongeveer 500 g aan.

Een jongen weegt 7 tot 10,5 kg – Een meisje 6,5 tot 10,5 kg

Lichaamslengte

Hij groeit 1 tot 2 cm. Een jongen is nu 66 tot 75 cm groot – Een meisje 65 tot 73 cm.

 

Zijn motorische ontwikkeling

Je baby kan gedurende één minuut los zitten (zonder steun van de armen). Hij kan zitten met een rechte rug en gestrekte benen en heeft hierbij een actieve balans. Hij trappelt graag met zijn benen als je hem overeind houdt door hem onder je armen te dragen. Wees voorzichtig, het is te vroeg om hem te laten lopen. Als hij ligt en je hem je arm aanreikt, grijpt hij zich hieraan vast om rechtop te gaan zitten.  Hij begint voorwerpen vast te grijpen met steeds grotere nauwkeurigheid.

De leeftijd van 8-12 maanden is de kruipfase

Baby’s kruipen graag, maar ze leren dit niet allemaal op hetzelfde moment te doen. Het is leuker om zelf het koekje te pakken, dan te moeten wachten op de goodwill van de grote mensen! Met ups & downs, vlak tegen de grond, als een kikker of krab of op handen en voeten, achterwaarts of zijwaarts: dat is allemaal niet zo belangrijk. Een koekje is het risico waard. Het is tijd om veiligheidsbarrières te plaatsen op risicovolle plaatsen zoals trappen.

Het opwekken van de zintuigen en het contact met anderen

Nieuwsgierige handjes

Je baby vindt het heerlijk om nieuwe texturen met zijn vingers te ontdekken. Hij zal zijn hand in zijn bord steken voor het plezier, het tapijt strelen, alles pletten wat je in zijn hand stopt en het zand kneden.

Hij is gek op water, laat hem kennismaken met koud water, lauw water en warm water (niet te heet!).

Het begin van verlegenheid

Het is ook tijdens deze maand dat baby de eerste signalen van verlegenheid ontwikkelt, het is moeilijker voor hem om mama en papa te verlaten. Dit is normaal, dus stel hem gerust en toon begrip voor zijn moeilijkheden. Je baby zal waarschijnlijk wat minder verlegen zijn als je hem van tevoren hebt laten wennen aan het dicht bij mensen zijn.

Deze gehechtheid en verlatingsangst is ook het bewijs dat zijn geheugen verbetert. Hij herinnert zich jouw aanwezigheid en de aanwezigheid van bepaalde voorwerpen. Aarzel dus niet om spelletjes als verstoppertje steeds te spelen. Baby wil lachen en ontdekken: zing met hem, trek gezichten, jij bent zijn nr. 1 clown.

Geen onderscheid tussen de buitenwereld en zichzelf

Hij schept er genoegen in alle voorwerpen in zijn hand weg te geven... zolang ze hem maar worden teruggegeven. In dit stadium maakt hij nog geen onderscheid tussen de buitenwereld en zichzelf. Elk voorwerp dat hij in zijn hand houdt, is een verlengstuk van hemzelf. Hij is bereid te delen, maar dit heet "teruggeven" of hij wordt ongerust of boos.

Zijn slaap

De achtste maand van de baby is meestal ingewikkelder als het om slapen gaat. Hij zal onrustige nachten hebben. Je zal meer geduld moeten hebben om ervoor te zorgen dat baby rustig en gerustgesteld is voor het slapen gaan. Aarzel niet om hem een knuffel te geven of hem in bed te leggen met muziek om hem gerust te stellen.

Zijn voeding

Baby eet meer en meer. Naast zijn twee dagelijkse flessen, eet hij twee maaltijden per dag, die kunnen bestaan uit vlees, groenten of fruit. Je kan de gerechten van baby nu licht kruiden om hem kennis te laten maken met nieuwe smaken.

Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Luierbalsem
9.93
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Luierbalsem
9.93
Kopen
Philips Avent
Natural 2.0 starterset Glas
47.99
Kopen
67%
Nippes
Veiligheidsnagelknipper
9.79
Kopen