Babyboom
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 9 maanden oud

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

De ontwikkeling van je baby: je baby is 9 maanden oud

2 min
Éveil, Santé
Hij staat op zijn benen. Je baby zit nu mooi rechtop, met kaarsrechte rug.

Lichamelijke ontwikkeling

Gewicht

Hij komt zoals gewoonlijk 500 g aan.

Een jongen weegt nu 7,5 kg tot 11 kg – Een meisje 7 kg tot 11 kg

Lichaamslengte

Je baby groeit ongeveer 1 cm

Een jongen meet nu 67 cm tot 76 cm – Een meisje 66 cm tot 75 cm

 

Motorische ontwikkeling

Hij staat op zijn benen. Je baby zit nu mooi rechtop, met kaarsrechte rug. Hij wil nog maar 1 ding: ontdekken. Hij begint zich daarom op handen en voeten voort te bewegen. Vaak achterwaarts en dan weer voorwaarts. Hij begint ook op te staan door bijvoorbeeld met zijn handen de rand van zijn kinderpark vast te grijpen. Het is gemakkelijk om zich recht te hijsen en het is leuk om zo ‘op hoogte’ te zijn, maar als hij weer naar beneden wil, wordt het moeilijker en weet hij niet wat doen.  Lage en stabiele meubels zijn nu ideaal voor je kindje om te oefenen.

Van zodra je kindje zich alleen begint te verplaatsen worden trappen, ramen en balkons gevaarlijk. Het geraakt er wel op, maar weet vaak niet hoe het er weer af moet. Zijn ontdekkingsdrang is echter zo groot dat hij niet aarzelt om op een muurtje of tafel te klimmen. Wees dus zeer waakzaam, maar laat hem vooral zijn omgeving ontdekken. Leer hem de trappen op en af te gaan, eerst op handen en voeten en dan in rechtopstaande houding, door zich aan de leuning vast te houden.

Het ontwaken van de zintuigen en het contact met anderen

De muzikaliteit van woorden maakt hem heel vrolijk.

Hij breidt geleidelijk zijn woordenschat uit, eerst door de willekeurige vorming van da-da- en pa-pa-geluidjes en ten slotte door het uitspreken van het zo lang verwachte ‘ma-ma’.

Als hij hoort hoe blij dit je maakt, zal hij snel het belang van deze 2 lettergrepen doorhebben.  De grondslagen voor de ontwikkeling van echte taal zijn gelegd. Maak je geen zorgen als hij niets zegt, hij slaat immers de geluiden en woorden op voor later gebruik. Spreek wel geen "babytaal" tegen je kind onder het voorwendsel dat je je beter verstaanbaar moet maken. Dit werkt zo niet. Door eenvoudig en correct te spreken, door je handelingen uit te leggen, zal je baby geleidelijk aan je klanken door nabootsing herhalen. Praat vaak met hem, zo zal hij je ook sneller antwoorden.

Ontdek nu in onze shop !
Naturnes
NutriPops Gepofte Granen Banaan Framboos 5x
11.24
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Naturnes
NutriPops Gepofte Granen Banaan Framboos 5x
11.24
Kopen
MAM
MAM 2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
133.06
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Et encore plus de ...
Ontwikkeling van de baby