Babyboom
Babyboom
Baby

Op verkenning in de tuin

3 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Op verkenning in de tuin

3 min
Éveil, Santé
De tuin is het beste speelterrein voor kinderen: vrijheid blijheid in de buitenlucht !
Maar dat geldt slechts als er geen enkele scherpe rand in je tuin te vinden is, als je alle priemende takken hebt gesnoeid en alle gaten hebt gevuld, want anders is je tuin ook een wereld van kleine en grote gevaren.

Eerste gevaar: water

In het visvijvertje, in de regenwaterton en zelfs in het allerkleinste opblaasbadje kan een kind verdrinken. Omgeef het hele zwembad met een veiligheidshek. En dit is nog maar een begin, want een kind weet dat je over een hek kan klimmen. Tijdens het zwemmen moet er minstens één volwassene IN het water zijn, nog afgezien van alle zwemen armbanden die je kind niet mag uitdoen. Babbelen met je vriendinnen aan de rand van het zwembad is NIET opletten. Wees op je hoede, want een kind dat verdrinkt geeft geen kik.

 

Tweede gevaar: tuingereedschap

Een vergeten hark of een rondslingerende schoffel kunnen veel schade aanrichten. Al het gereedschap, elektrisch of niet, moet achter slot en grendel worden opgeborgen. En als je tuiniert terwijl je kind door de tuin kruipt, blijf dan altijd bij je gereedschap en schakel alle veiligheidssystemen in.

 

Derde gevaar: tuinproducten

Onkruid- en insectenverdelgende middelen, kunstmest, enz. het is allemaal één pot gif. Gebruik ze dus niet als de kinderen in de tuin willen spelen en berg ze altijd goed weg.

 

Bescherming tegen insecten

Zodra het weer een beetje meezit en de bloempjes in bloei staan, steken vliegen, muggen en wespen de kop weer op… dan kan je kind gestoken worden.

Door een bij of een wesp

De angel verwijderen en een ijsklontje op de wonde drukken om de pijn te verzachten. De wonde eventueel ontsmetten. Als je kind in de mond of de keel is gestoken kan de zwelling tot verstikking leiden. Als je kind vele malen is gestoken of een allergische reactie vertoont (oedeem, grote rode vlekken), moet je hem onmiddellijk naar het ziekenhuis brengen.

Door een teek

Probeer de teek niet uit de huid te trekken, want dan blijft zijn kop waarschijnlijk steken. De teek wordt niet verdoofd met ether, maar moet met een pincet in schroevende beweging uitgetrokken worden. Verdoven van de teek zorgt dat het diertje braakt wat de kans op LYME-disease verhoogt.

Door een mug

Was de steek met water en zeep. Als je kind erg last van jeuk heeft, kan je er een beetje jeukwerende zalf op doen.

Door brandnetels

Eerst wassen met water en vervolgens de jeuk verzachten met een speciale zalf of gel.

Door een kwal

Alles restjes kwal met zand van de huid schuren. Wassen met water en zeep en de pijn verzachten met ijsklontjes. Zorg dat je thuis in het medicijnkastje en op reis in je handtas altijd een speciale crème of spray bij de hand hebt om pijn en jeuk te verzachten. Als je kleintje allergische reacties heeft, moet je natuurlijk altijd de nodige medicijnen op zak hebben.

 

Goed om weten

Wist je dat insecten niet van blauw houden ? Daarom schilderde men op het platteland vroeger de deuren en de luiken van de boerderijen blauw. Als je het toevallig een mooie kleur vindt, kan je de zomergarderobe van je kinderen hieraan aanpassen.

 

Opgepast voor hondenbeten

Omdat je kind nog klein is, zit hij met zijn gezichtje ter hoogte van de hondensnuit. Vergeet niet dat de meeste hondenbeten niet afkomstig zijn van vreemde honden, maar van de trouwe viervoeter van het gezin. Je moet je kind dus zo vroeg mogelijk leren een slapende of een etende hond nooit te storen. Laat je kind nooit alleen achter met je hond, ook al heb je een blind vertrouwen in je huisdier. Als de hondenbeet nauwelijks meer dan een schrammetje is, hoef je de huid alleen maar te wassen en te ontsmetten. Is er een echte wonde, ga dan meteen naar de dokter om een eventuele infectie door de op hondentanden levende kiemen te voorkomen.

Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket geboorte - Frans
0.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket geboorte - Frans
0.00
Kopen
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 6
25.99
Kopen
67%
Babyboom
Geschenkpakket 11-17 maanden - Frans
0.00
Kopen