Babyboom
Babyboom
Baby

Baby dragen voorkomt koliek

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Baby dragen voorkomt koliek

2 min
Éveil, Santé
Rechtop dragen is fysiek goed voor baby's. Het helpt bij koliek, is goed voor de spijsvertering en helpt om fysieke afwijkingen zoals een afgeplat hoofdje te voorkomen.

Baby met koliek?

In de eerste weken na de geboorte beginnen worden heel wat baby's opeens erg huilerig. Vooral in de avonduren beginnen ze opeens twee tot drie uurtjes te huilen, trekken de beentjes op en ballen hun vuistjes; koliek. Niemand weet wat de eigenlijke reden is, maar het is ondertussen alom bekend dat koliek kan aanhouden tot je baby ongeveer 3 maanden oud is.

Een band vormen met je pasgeboren baby draait niet alleen om een goed gevoel op het moment zelf, ook op de lange termijn heeft dit grote voordelen. Met fysieke nabijheid creëer je een emotionele band die essentieel is voor de ontwikkeling van je baby. Je helpt je baby hiermee zelfs later in het leven mensen te vertrouwen en zelfverzekerder te zijn.

Wetenschappelijk onderzoek stelde heel wat voordelen van een draagzak vast: 

  • Baby's die vaak gedragen worden, huilen minder, eten beter en slapen beter. Als ze dicht bij je zijn, weten ze dat ze veilig zijn en dat je hen kan geven wat ze nodig hebben.

  • Het dragen van je baby bevordert de emotionele band en kan helpen om een postnatale depressie te voorkomen.

  • Rechtop dragen is fysiek goed voor baby's. Het helpt bij koliek, is goed voor de spijsvertering en helpt om fysieke afwijkingen zoals een afgeplat hoofdje te voorkomen.

Baby dragen voorkomt koliek

In 1973 ontwikkelde BabyBjörn na nieuw onderzoek over het belang van nabijheid voor baby's samen met kinderartsen de eerste draagzak. Sindsdien zijn meer dan 30 miljoen baby's over de hele wereld gedragen in BabyBjörn draagzakken, dichtbij het hart van hun ouders. Hoewel de tijden zijn veranderd en BabyBjörn veel nieuwe draagzakken heeft gelanceerd, blijven de behoeften van pasgeboren baby's ongewijzigd.

Ondertussen heeft BabyBjörn met de hulp van kinderartsen meerdere draagzakken ontwikkeld, afgesteld op de behoeften van jouw baby en van jezelf. Ben jij graag rustig thuis of ben jij eerder erg actief? En is je baby eerder klein en huilerig  heeft je baby last van kolieken? BabyBjörn ontwikkelde een BabyBjörn Mini; een draagzak voor pasgeborenen tot 6 maanden. Omdat die eerste maanden in het leven moeilijk zijn voor ouders, maar erg belangrijk voor je kindje.

Het eenvoudige design van de BabyBjörn MINI is ontworpen om aan de behoeften van een pasgeboren baby te voldoen. Je baby wordt rechtop gedragen, wat helpt tegen reflux en koliek - typisch voor die eerste 6 maanden. Daarenboven wordt je kindje gedragen in een natuurlijke positie, met de rug in een lichte C-kromming en de beentjes aangetrokken. Er is geen stof tussen de baby en je borst, waardoor huid-op-huid-contact - en ook borstvoeding - mogelijk is. De materialen zijn biologisch.

Voor ouders is de draagzak gemakkelijk om te doen, zelfs midden in de nacht. De hele voorkant van de draagzak gaat open zodat je je slapende baby erin kan leggen of er net uit kan nemen zonder dat je baby wakker wordt.

BabyBjörn kiest voor duurzame materialen, zodat de draagzak voor meerdere kinderen gebruikt kan worden. Geef hem verder aan je zwangere vriendinnen of gebruik hem voor broertjes en zusjes. De BabyBjörn Mini kan gemakkelijk gewassen worden in de wasmachine.

Grote wedstrijd BabyBjörn

Deze maand kan je een BabyBjörn MINI voor pasgeborenen met trendy luipaardprint ter waarde van 100 euro winnen!

Waag nu je kans! 

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby