Babyboom
Babyboom
Baby

De babygarderobe van 6 tot 12 maanden: op zoek naar leuke kleding aan een betaalbare prijs!

4 min
Mode
Baby

De babygarderobe van 6 tot 12 maanden: op zoek naar leuke kleding aan een betaalbare prijs!

4 min
Éveil, Santé
Al je dierbaren hebben het al tegen je gezegd : geniet, geniet, de tijd vliegt. Je uk is net 6 maanden geworden en je hebt de weken -jammer genoeg- voorbij zien vliegen. Deze grote omwentelingen gaan gepaard met een altijd exponentiële groei van de baby. Baby’s garderobe zal moeten worden aangepast voor nieuwe aanwinsten; zowel gezellig, comfortabel en de baby vrij om te bewegen.

En het is nog maar net begonnen: je zult al snel merken dat tussen 6 en 12 maanden baby’s vooruitgang duizelingwekkend zal zijn. Hij eet voor het eerst vaste voeding, wat een grote verandering is. Ook baby’s motoriek wordt verfijnd: hij kan zich nu omdraaien, dan kruipt hij op handen en voeten of schuift op zijn billen. Baby zal ook leren rechtstaan. De meer avontuurlijken zullen hun eerste stappen zetten voordat ze hun eerste kaarsje uitblazen.

Een paar tips voor het winkelen

Maattabel

Het is vaak moeilijk om te navigeren tussen de leeftijd van de baby en de verschillende maten kleding. Om je te helpen zijn er tabellen of maatgidsen voor kleding, rekening houdend met het gewicht en de gemiddelde grootte van baby's. Deze tabellen zijn indicatief, maar vormen toch een goede referentie voor ouders. Ze zijn van onschatbare waarde  om online te winkelen en om vervelende babypasmomenten te voorkomen.

  • De maat "6 maanden" komt overeen met baby's van 67 cm en een gewicht tussen 7 en 8 kilo.
  • De maat "9 maanden" voor baby's van 71 cm met een gewicht tussen 8 en 9 kilo.
  • De maat "12 maanden" is voor baby's van ongeveer 75 cm lang, met een gewicht van 9 tot 10 kg.

Alle baby's zijn echter anders en hebben hun eigen maat, soms ver van de normen. Maak je dus geen zorgen als je baby van 6 maanden kleding voor een baby van 12 maanden draagt. Bovendien, als je baby "tussen" twee maten zit, kun je het beste een maat groter kopen. Over een paar weken zal het kledingstuk  waarschijnlijk perfect passen. Tot die tijd stroop je de mouwen op!

Evoluerende gamma

Wist je dat Tape à l'œil een reeks evoluerende kleding aanbiedt? Zoals de naam al doet vermoeden, biedt de kleding van deze nieuwe collectie tips om ze te laten evolueren, eenvoudig, modieus en effectief te maken. Ontworpen voor kinderen die TE snel opgroeien (alle ukken dus ), de Evolutionary-collectie is ontworpen voor kinderen vanaf 9 maanden. De aangeboden outfits combineren comfort en kwaliteit van materialen voor langzame slijtage, maar ook tijdloze kleuren om de seizoenen te doorkruisen.

Moesten we nu echt enkel 13 stuks uit de hele collectie mogen kiezen, dan zouden we voor het volgende gaan : de evolutionaire tuinbroek van terracotta in katoen en hennep. Verkrijgbaar in 3 verschillende maten: 9-18 maanden, 18-36 maanden en 3-5 jaar, het is een MUST HAVE in de babygarderobe. Het biedt voldoende volume, de bandjes zijn verstelbaar en door de enkels op te rollen heeft de baby onder alle omstandigheden een trendy uitstraling.

Maar we zouden ook in de verleiding komen door joggingbroeken of evoluerende T-shirts. Wat denk je van deze jurk die een tuniek zal worden. Schattig, toch? 

De accessoires

anaf 6 maanden is het tijd voor voedseldiversificatie. Lang leve de eerste soep en puree, yoghurt en fruitpap… En lang leve de vlekken! Beknibbel niet op de hoeveelheid slabbetjes die je tot je beschikking hebt. Een slabbetje van tafelzeil, uitgerust met een vangzak, is ook welkom om de kruimels van de wijsvingers op te rapen. De redactie is helemaal weg van deze Élodie Retail® slabbetjes, wasbaar met een sponsje maar super leuk met hun fancy kraagje en trendy kleuren.

De onmisbare kledingkast voor baby's van 6 tot 12 maanden

  • Body's en pyjama's zijn altijd essentieel voor het dagelijkse leven van baby's. Bodysuits zullen nog een tijdje de eerste huid van de baby zijn. Plan 6 bodysuits per maat, met lange mouwen of korte mouwen, afhankelijk van het seizoen. Baby houdt voortaan zijn hoofd goed recht: je kunt dan rompertjes kopen met Amerikaanse armsgaten die over het hoofd worden aangetrokken. Hoe kun je aan deze set bodysuits in pastelgele tinten van biologisch katoen weerstaan! Wat betreft pyjama's, 3 zou genoeg moeten zijn voor baby’s slaap.
  • Alledaagse outfits vormen nu het grootste deel van de babygarderobe. Plan genoeg om 5 outfits te maken. Dat lijkt redelijk. Probeer je aan één kleurenpalet te houden, zodat je meer opties kunt creëren.
  • Broeken of leggings moeten van zacht materiaal zijn en een elastische tailleband hebben. Baby moet zich er goed in voelen om naar believen te kunnen wiebelen!
  • Wat betreft de tops: plan T-shirts met korte mouwen en lange mouwen. Voor de winter: voeg vesten en truien toe die over het hoofd glijden. Kies zachte materialen en gemakkelijk te onderhouden stoffen.
  • Wat jassen en jassen betreft, heb je, afhankelijk van het seizoen, een lichte jas, een regenjas of een winterjas nodig.
  • De kleine voetjes die uit de bedekkende pyjama worden bevrijd, moeten worden uitgerust met sokken (voorzie ongeveer tien paar) en zachte pantoffels. Wanneer de baby begint te lopen, bieden een paar "eerste stapjes" Kickers ® -schoenen of -sandalen voetsteun voor kleine ontdekkingsreizigers.
  • Afhankelijk van het seizoen variëren de accessoires. In het zomerpakket: badpak / anti-UV T-shirt of de wintercombo: muts / sjaal / handschoenen maken deze garderobe compleet.
Ontdek nu in onze shop !
67%
NAN
OPTIPRO 1
14.52
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
NAN
OPTIPRO 1
14.52
Kopen
67%
Pampers
Premium Protection Mega Maat 4
41.99
Kopen
Pampers
Harmonie Mega Cube Maat 1
15.99
Kopen
En nog meer ...
Mode