Babyboom
Babyboom
Baby

Je kindje is bang in het donker

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Je kindje is bang in het donker

2 min
Éveil, Santé
<p>Je kindje is bang in het donker, terwijl het eerst precies geen angsten had. Wanneer je hem 's avonds in bed stopt, moet het licht aan en de deur open.

Je kindje is bang in het donker, terwijl het eerst precies geen angsten had. Wanneer je hem 's avonds in bed stopt, moet het licht aan en de deur open.

Je kindje is bang in het donker

De angst voor het donker is een normaal verschijnsel waar talrijke kinderen last van hebben. Deze angsten zijn een teken dat je kind belangrijke momenten beleeft in zijn ontwikkeling, zoals bijvoorbeeld voor de eerste keer naar school gaan.

Hoe reageer je het best? Hoe kan je je kind helpen bij het bestrijden van deze angst?

's Avonds kan je een kleine waaklamp in de kinderkamer laten branden. Dit licht, hoe zwak het ook is, zal hem al grotendeels gerust stellen. Wanneer je kind in volledige duisternis moet slapen, wordt hij bang, verliest hij alle contact met de werkelijkheid, voelt hij zich eenzaam en begint zijn verbeelding op hol te slaan, zodat hij allerlei monsters in zijn kamer of bij voorkeur onder zijn bed ziet. Gedurende de duisternis, de nacht voelt een kind zich kwetsbaarder. Vooral omdat een kind op deze leeftijd nog geen verschil kan maken tussen zijn verbeelding en de realiteit.

Wanneer je kind wakker wordt en begint te huilen door een nachtmerrie of door zijn angsten is het belangrijk dat je hem gerust stelt. Toon hem duidelijk dat er in zijn kamer geen vreselijke vijandige monsters zitten. Vertel hem dat het om een nachtmerrie ging. Leg ook uit dat jij er bent om hem te beschermen en dat hij absoluut geen risico loopt. Hij kan in alle veiligheid weer inslapen. Ook overdag kan je over zijn angsten praten en hem trachten te verzekeren dat hij geen enkele risico loopt.

Wanneer de vensters van de kamer van je kind luiken heeft, controleer je even of deze wel goed vast zitten en geen geluid maken. Controleer ook of er geen boomtakken tegen het venster schuren. Best is om alle mogelijke geluiden uit te sluiten die je kind 's nachts zouden kunnen verontrusten.

Deze angsten blijft tot 7 of 8 jaar bestaan, nadien verdwijnen ze spontaan.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen