Babyboom
Baby

Beautymoment: je haar

Baby

Beautymoment: je haar

Dit gebeurt vaak 3 tot 4 maanden na de geboorte en duurt 2 tot 3 maanden. Niets aan te doen. Het lijkt verschrikkelijk, maar wees gerust, je haren zullen snel teruggroeien.

Negen maanden lang had je sterk en glanzend haar, zo mooi was het nooit eerder!

Nu moet je echter vaststellen dat de kwaliteit van je haardos, ongeacht de vorm die hij normaal heeft, zienderogen achteruit gaat. Misschien krijg je zelfs af te rekenen met overvloedige haaruitval.

Dit gebeurt vaak 3 tot 4 maanden na de geboorte en duurt 2 tot 3 maanden. Niets aan te doen.  Het lijkt verschrikkelijk, maar wees gerust, je haren zullen snel teruggroeien.

Misschien heb je geluk, en geraak je niet zoveel haar kwijt, maar door de vermoeidheid en misschien ook stress in deze periode kan het wel dof, slap en broos worden.

 

Hoe komt dit?  Het niveau van de zwangerschapshormonen neemt af na de bevalling en dat heeft gevolgen voor je lichaam, dat daarnaast af te rekenen heeft met  een flinke dosis vermoeidheid en stress.

 

Je kan je haar wat ondersteuning geven met  capsules op basis van  vitamines B, ijzer of zink. Raadpleeg wel eerst je arts vooraleer een dergelijke kuur te starten, vooral als je borstvoeding geeft. 

Probeer een nieuw kapsel: een nieuw leven als mama, een nieuw kapsel! Geen betere manier om weer schwung in je haardos te brengen en vooral ook je moreel op te krikken.  Een korter kapsel zal ook het haarverlies minder opvallend maken. Waarom niet eens een kleuring proberen? Je haren zullen erdoor opfleuren en meteen zie je er weer prachtig uit.

 

Je haren iedere dag verwennen met een massage van je hoofdhuid is ook een goed idee; door het activeren van je bloedsomloop stimuleer je de haargroei. Doe het wel met zachtheid: zit niet te schrobben, maar maak cirkelvormige bewegingen.

 

En natuurlijk staat je kapper steeds klaar om je persoonlijk advies te geven. 

 

Ontdek nu in onze shop !
Bee Nature
Bee Nature Crème visage 40ml
Prix standard
24.19
Prix
-44%
13.35
Koop nu
Ontdek nu in onze shop !
Bee Nature
Bee Nature Crème visage 40ml
Prix standard
24.19
Prix
-44%
13.35
Koop nu
Omum
Omum Le Délicat Déodorant peaux sensibles 24h 50ml Bio
Prix standard
7.90
Prix
-24%
5.93
Koop nu
The Yes company
The Yes company YES Mousse Intime Neutre sans parfum 150ml
Prix standard
13.00
Prix
-17%
10.72
Koop nu