Babyboom
Babyboom
Baby

Beautymoment: je huid

3 min
Wellness
Baby

Beautymoment: je huid

3 min
Éveil, Santé
Ook je huid is veranderd en nu je kindje geboren is, is het belangrijk dat je dagelijks tijd voor jezelf maakt.

Je bent niet langer zwanger, maar dat betekent niet dat de lichamelijke veranderingen die je zwangerschap meebracht hierdoor verdwenen zijn. 

We hebben een plan van aanpak voor je uitgewerkt opdat je huid even zacht wordt als baby’s velletje!

 

Je gezicht

Het sleutelwoord na een bevalling is hydratatie. Je huid is immers door de hormonale verstoringen droger geworden en dit moet gecompenseerd worden. Vraag je dermatoloog of schoonheidsadviseur in de winkel naar de "wondercrème" voor jouw huidtoestand. Mogelijk volstaan de crèmes die je gebruikte  voor en tijdens de zwangerschap niet langer.

Nochtans, zelfs de beste crème volstaat niet om je huid weer gehydrateerd te krijgen en alle onzuiverheden te verwijderen als dit niet gepaard gaat met een gezonde en strikte hygiëne:  twee keer per dag je gezicht wassen of make-up verwijderen.

Vaak zie je ook een sterke terugkeer van puistjes (tof!). Deze acne kan weer afnemen als je opnieuw een voorbehoedsmiddel gebruikt.

Een  zwangerschapsmasker echter verdwijnt niet na enkele dagen. Je hebt hiervoor wat meer geduld nodig, ongeveer 3 maanden. Bescherm je gezicht dus altijd tegen de zon.

Borst vooruit!

Als je borstvoeding geeft, zullen je borsten geleidelijk hun oorspronkelijke volume weer aannemen. Zij kunnen dan wel wat versteviging gebruiken, maar dit kan nog wachten.  In ieder geval is het dragen van een goede beha zeer belangrijk.

Als je geen borstvoeding geeft, zal je vaak met enige spijt je volle borsten in snel tempo weer kleiner zien worden.  Je  moet dan onmiddellijk actie ondernemen om je décolleté van weleer terug te krijgen. Als je elke ochtend dapper je borsten een koude douche geeft, ben je al een flink stuk op de goede weg.

 

Neem terug de gewoonte aan om je schouders mooi recht naar achteren te houden zodat je borsten weer op de juiste hoogte komen. Hét middel bij uitstek om je borsten weer in prachtvorm te krijgen is een regelmatig bezoek aan het zwembad. Vooral crawl zwemmen is een goed trainingsmiddel voor je borsten. De sportievelingen onder ons weten dus wat te doen….  

Zij die geen fan zijn van koude douches of zwemtraining kunnen in de handel heel wat borstverstevigende crèmes vinden.

 

Cellulite, je grootste vijand…

Deze ontsierende sinaasappelhuid heeft van je zwangerschap gebruik gemaakt om zich meester te maken van je dijen, heupen, billen en buik. Gewichtstoename, hormonale veranderingen, een minder regelmatige vochtafvoer;  dit alles heeft ervoor gezorgd dat  cellulite de vrije baan kreeg.

Wat kan je eraan doen? Let eerst en vooral op je voeding: minder suiker, zetmeel en vet.

Bespreek met je kinesist welke sport je zonder risico weer kan beoefenen. Beweging is niet alleen de beste manier om cellulite te lijf te gaan, het is ook een goede remedie tegen de toegenomen stress .

Daarnaast (en liefst in combinatie met voorgaande tips) kunnen cosmetische crèmes je helpen je huid van voor de zwangerschap terug te krijgen.

 

Dag zwangerschapsstriemen!

Gewoonlijk bevinden striae of zwangerschapsstriemen zich op het onderste gedeelte van de borsten, op de heupen, dijen en vaak in strepen rond de navel, maar ze verdwijnen gedeeltelijk na regelmatige massages (twee keer per dag) met speciale crèmes hiervoor. Een goede huidverzorgingscrème herstelt de stevigheid van je huid. Vermijd wel de tepelzone als je borstvoeding geeft.

Vaak verschijnt op de buik ook een verticale bruine lijn. Dit is geen zwangerschapsstriem maar een bijzondere pigmentatie die soms een jaar nodig heeft om te verdwijnen.  Enig geduld is dus vereist.

 

Onze schoonheidstips

Opdat de crèmes goed hun werk zouden doen, dien je ze regelmatig aan te brengen, met bewegingen van beneden naar boven en/of van links naar rechts voor het gezicht.

Het beste is om te scrubben voordat je een behandeling toepast. Een wekelijkse scrubbeurt helpt je de dode huidcellen te verwijderen zodat de super hydraterende crème tot bij de cellen geraakt waarvoor het product bedoeld is. Deze behandeling activeert ook de bloedcirculatie, waardoor je huid er beter uitziet en  de celvernieuwing gestimuleerd wordt.

 

Ontdek nu in onze shop !
Naïf
Mom - Pregnancy Body Oil
12.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Naïf
Mom - Pregnancy Body Oil
12.90
Kopen
Omum
L'intime Hydraterende & Verzachtende Intieme Verzorging
10.84
Kopen
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
En nog meer ...
Wellness