Babyboom
Babyboom
Zwanger

Je bevalling natuurlijk op gang brengen

2 min
Levering
Zwanger

Je bevalling natuurlijk op gang brengen

2 min
Éveil, Santé
Na negen maanden probleemloze zwangerschap is het is het nu echt wel tijd voor de baby om geboren te worden. De vermoeidheid en het fysieke ongemak beginnen door te wegen en de laatste dagen lijken vaak vreselijk lang te duren, vind je niet?
De tijd is dus rijp voor trucjes uit oma’s lade!

Pas op, zij zijn enkel toegestaan als je zwangerschap goed is verlopen, er geen sprake is van een keizersnede, je zwangerschap voldragen is (niet valsspelen!) en je er zeker van bent dat je gynaecoloog beschikbaar is. Ook nog even melden: er is geen garantie op succes en de doeltreffendheid van al deze methoden werd niet medisch bewezen.

 

Schoonmaken!

Hoe verrassend het ook lijkt, je huis schoonmaken en/of opruimen van boven tot beneden zou helpen. Een andere bekende klassieker is om een grote schoonmaak te beginnen, inclusief het kuisen van de ramen. Je bent wel gewaarschuwd: je zal bekaf zijn.

Je huis schoonmaken en/of opruimen van boven naar beneden zou dus helpen, hoe raar het ook klinkt. Haal dus stofzuiger en poetsgerief uit de kast en vergeet zeker ook de ramen niet!

Zie echter dat je niet oververmoeid geraakt, want je moet wel in vorm zijn om je kindje ter wereld te brengen. We geven het toe, het is niet meteen de leukste activiteit, maar dit karwei is dan toch maar mooi achter de rug als je met je kindje thuiskomt!

Vrijen!

Deze zogenaamd ‘Italiaanse’ methode, met name de liefde bedrijven, is zeker niet de meest onaangename! And so easy!

Het sperma zou stoffen bevatten die de opening van de baarmoederhals bevorderen. Oké, het is niet zo evident met je grote buik, maar het helpt je vanzelf te ontspannen.

En als bijkomende tip: het masseren en ‘stimuleren’ van je borsten zorgt voor een extra genotsbeleving die ertoe kan bijdragen dat je bevalling in gang gezet wordt.

 

Wandelen!

Maak een wandeling in het bos zolang baby er nog niet is…  De wandeling moedigt hem aan om in je bekken in te dalen.

Als je niet zo van wandelen houdt, maak dan een autoritje. De hobbels en putten in de weg zullen hun werk wel doen. Let wel: dit betekent niet dat je met een quad mag rijden of een koersje mag houden! 

Andere lichamelijke activiteiten die we hier warm aanbevelen: dans, loop de trap op of spring rond op je zwangerschapsbal.

 

Het voordeel van al deze trucjes is dat je je hoofd leeg maakt van alle stress en dat je in vorm blijft voor de grote dag!

Ontdek nu in onze shop !
Medela
Zwangerschaps- & voedingskussen
74.49
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Medela
Zwangerschaps- & voedingskussen
74.49
Kopen
Lucovitaal
Magnesium mama & baby
14.34
Kopen
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
En nog meer ...
Levering