Babyboom
Babyboom
Zwanger

De rol van de partner tijdens de bevalling

2 min
Levering
Zwanger

De rol van de partner tijdens de bevalling

2 min
Éveil, Santé
De geboorte bijwonen?

Voor sommige partners is dit de evidentie zelf, want de logische voortzetting van het voorbereidende werk dat jullie als koppel gedurende de hele zwangerschap hebben verricht.
Voor anderen is het vooral ‘om je partner een plezier te doen’ en ‘omdat iedereen zegt dat dit zo hoort.’ Slechts weinigen volharden in hun weigering, uit angst hun partner te zien lijden en machteloos te moeten toekijken, of uit angst voor het bloedverlies dat hier mogelijk mee gepaard gaat.

Allemaal zeer respectabele redeneringen; en het zou vooral spijtig zijn als je jezelf ‘dwingt’ om de bevalling bij te wonen.

Hoewel velen van de partners aanwezig willen zijn, kunnen zij zich toch  ongerust voelen over deze bijzondere gebeurtenis. Er is maar één oplossing om dit grote mysterie te dedramatiseren: de voorbereidingscursussen.

Deze cursussen bereiden je voor op de confrontatie met haar pijn, leren je je eigen ongerustheid  te overwinnen en kalm te blijven, haar te troosten, haar aan te moedigen om te persen en op de hoogte te houden van het verloop van de bevalling. Je wordt haar woordvoerder, de schakel tussen het medisch team en je vrouw terwijl zij zich concentreert op het ter wereld brengen van jullie baby. Bespreek dus samen met je partner haar wensen en verlangens voor D-day, zodat je je taak optimaal kunt vervullen!

Onder deze omstandigheden biedt het samen doormaken van dit grootse moment vaak zo'n troost dat je je niet langer eenzaam voelt en de machteloosheid die je voelt bij de pijn van je partner verdwijnt.

Het doorknippen van de navel is ook een mooi symbolisch gebaar, waarmee je je kindje welkom heet in deze wereld. Hiervoor moet je natuurlijk wel de geboorte kunnen bijwonen, ongeacht de toegepaste methode. Als je graag de navel wilt doorknippen, laat het dan zo snel mogelijk weten aan de vroedvrouw en/of de verantwoordelijke arts.

Maak je geen zorgen, soms moet je als partner niet meer doen dan gewoon de hand vasthouden of een massage geven.

Maak afspraken hierover met elkaar voordat D-Day er is. Zo voorkom je verwarring of frustraties. Dit is jullie moment. Maak er  een gelukkig en onvergetelijk moment van!

Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Harmonie Mega Cube Maat 5
26.39
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Harmonie Mega Cube Maat 5
26.39
Kopen
67%
Yogolino
Perzik Banaan
3.34
Kopen
89%
NAN
OPTIPRO 4
13.89
Kopen
En nog meer ...
Levering