Babyboom
Babyboom
Baby

Boekjes die de nieuwsgierigheid van je kindje prikkelen

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Boekjes die de nieuwsgierigheid van je kindje prikkelen

2 min
Éveil, Santé
Het is nooit te vroeg om je schat de smaak van boeken bij te brengen en zijn nieuwsgierigheid te prikkelen. Je maakt er meteen ook echte quality time voor jullie beidjes samen van. Hij hoort immers graag je stem en wil niets liever dan dicht bij jou zijn.

Wanneer is baby klaar voor zijn 1ste boek? Van zodra hij geboren is! 

 

Zelfs voor de allerkleinsten bestaan er heel wat boekjes

Een baby weet al contrasten te onderscheiden. Daarom werden speciaal voor hem boekjes ontwikkeld die werken met ‘Zwart op wit’ en ‘Wit op zwart’. De vertrouwelijke en contrasterende vormen zullen zeker zijn aandacht trekken. De 1ste maanden zal hij maar zeer kort zijn aandacht bij het boekje kunnen houden, maar vanaf de leeftijd van 3 maanden vindt hij het echt leuk om ernaar te kijken. 

Vervolgens kan je zijn interesses voort ontwikkelen met andere boekjes van dit type en er enkele felle kleuren aan toevoegen, zoals de kleur rood, die baby bijzonder op prijs stelt.

 

Van zodra hij in staat is om dingen vast te nemen, kan je hem z’n eerste stoffen boekjes, boekjes met verschillende materialen of badboekjes geven. Hij zal deze zowel met z’n ogen als met z’n zintuigen ‘lezen’, d.w.z. ermee schudden, erop kauwen, ermee gooien… Ze zijn dus best van ‘duurzame’ kwaliteit, want ze zullen veel te verduren krijgen…  Wat niet wegneemt dat je schat er lange tijd plezier zal aan beleven.

 

Als je kindje eenmaal rechtop kan zitten, geef je het zijn eerste prentenboekjes in karton of plastic. Hij zal hier met plezier zijn lievelingsvoorwerpen en –dieren in herkennen.  Hij is blij als je hem vertelt wat er in staat en voorleest. 

De voordelen van boeken 

Je kleine schat zal geleidelijk, spelenderwijs, kennismaken met zijn moedertaal door naar jou te luisteren; hij zal ontdekken dat we lezen van links naar rechts, waarom je ook best met je vinger de woorden mee volgt die je voorleest, maar ‘last but not least’, zijn interesse voor de wereld om hem heen zal gewekt worden. Zijn nieuwsgierigheid groeit dankzij al deze afbeeldingen en geluiden (bij muzikale boekjes), bij elke pagina die wordt omgedraaid en nog meer vormen en kleuren tevoorschijn tovert.

 

Het doel is snel bereikt; je kleintje houdt nu al van boeken.  Maak hiervan meteen ook gebruik om hem je favoriete slaapliedjes en kinderliedjes te leren kennen…

Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket Babyboom +24 maanden - Nederlands
0.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket Babyboom +24 maanden - Nederlands
0.00
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket +24 maanden - Frans
0.00
Kopen
75%
Bambix
Groeimelk met koekjes 1-3 jaar
14.10
Kopen