Babyboom
Babyboom
Baby

De eerste uitjes in de buitenlucht

3 min
Organisatie/Administratie
Baby

De eerste uitjes in de buitenlucht

3 min
Éveil, Santé
Lentebaby’s hebben geluk, hartje zomer moet je kleine kinderen in de schaduw houden en in de winter wandel je tijdens de warmste uren van de dag. In elk seizoen is een dagelijkse wandeling een must.

Als het niet te koud is kan je na je thuiskomst meteen met je baby op wandel. 

 

Te voet

Een wandelwagen of een buggy ?

Een kinderwagen is aanbevolen voor hele kleintjes die veel slapen. Ze liggen er warm en goed beschut tegen de koude. Het aanbod is ruim en je keuze zal voornamelijk afhangen van de plek waarje woont (buiten of in de stad), van de bagageruimte van je auto en van je financiële middelen. Er zijn heel praktische, opvouwbare wandelwagens met bijhorende draagwiegen. Kies een hoog model waarin je baby boven de uitlaatgassen ligt en kijk naar de ophanging: alsmaar heen en weer geschud worden is geen pretje. Voel je meer voor een opvouwbare wandelwagen of buggy, kies er dan een met een zitje dat je in twee standen kan verstellen: met zicht op mama of met zicht op de weg. De allernieuwste modellen hebben een bijna vlakke ruglig. Met een goed kussen kan je je baby al heel vroeg mee op stap nemen.

 

Draagzakken: je kan niet zonder

Het grote voordeel van een draagzak is dat je je handen vrij hebt en je kan gaan en staan waar je maar wil. Bovendien heb je met een draagtas voortdurend contact met je baby.

 

Twee soorten

De draagzak zonder draagstel waarin je je kind op je buik draagt. Hiervoor mag je baby niet zwaarder wegen dan 8 kg, een gewicht dat overeenkomt met de periode tussen twee weken en ongeveer 8 maanden. De draagzak met draagstel waarin je je kind op je rug draagt. Dit model is goed voor kinderen van 5 maanden en ouder en vooral aanbevolen voor lange wandelingen. Kies altijd een draagzak met een hoofdsteuntje, want kinderen vallen onder het lopen snel in slaap. Vergeet in de zomer het parasolletje niet.

 

Kies een model dat:

  • licht is,
  • makkelijk in- en uitklapbaar is,
  • voorzien is van een veilige vergrendeling en vooral van goede remmen,
  • een goede ophanging heeft en goed zwenkbare wielen.

 

Nuttige accessoires:

  • buggyklemmen: Als je een tweeling of twee kleintjes hebt, kan je hun buggy’s aan elkaar vastklemmen;
  • boodschappennet: altijd handig om aan je kinder- of wandelwagen te hangen;
  • regenzeiltje: Dit komt in onze streken altijd goed van pas, net als de benenzak ‘s winters, absoluut onmisbaar voor kleintjes die niet bewegen.

In de auto

Zowel voor het korte ritje als voor de lange reis moet je in de eerste plaats denken aan de veiligheid en het comfort van je kind. Deze beide elementen bepalen de sfeer tijdens de reis, en dus ook de staat van je zenuwen bij aankomst. De redactie wil extra aandacht vragen voor de verkeersveiligheid!

Het is van levensbelang dat je kind steeds een veiligheidsgordel aan heeft. Al stribbelt hij tegen, geef hem zijn zin niet. Maak er desnoods een zaak van.

 

Comfort

Als het om comfort en veiligheid gaat, mag je niet op een frank kijken. Kies een stevig kwaliteitszitje dat aangepast is aan de leeftijd van je kind. Er bestaan autozitjes voor baby’s in verschillend maten en gewichten.

 

Om je te helpen bij je aankoop voor zuigelingen tot 6-8 maanden: het “rug naar de weg” stoeltje

Volgens de Belgische wetgeving mag je een speciaal zitje voorin naast de bestuurder of achterin de auto plaatsen. Je baby zit met zijn rug tegen de rijrichting gekeerd in een tuigje en het zitje wordt vastgehaakt in de autogordel. In geval van een aanrijding wordt je kind in zijn stoeltje gedrukt en niet naar voren geslingerd. Dit lichte en praktische stoeltje kan je overal mee naartoe nemen en het dient ook als comfortabel wipstoeltje.

Als je wagen is uitgerust met een airbag, dan mag je het stoeltje natuurlijk nooit voorin plaatsen. Het reisbedje: dit wordt dwars op de rijrichting bevestigd aan de verankeringspunten van de autogordel en biedt daarom een hoge graad van veiligheid. Als het wordt afgedekt met een veiligheidsnet, voorkom je bovendien elk risico dat het kind uit het bedje wordt geslingerd bij onverwachts remmen of een schok.

Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Harmonie Mega Cube Maat 2
24.47
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Harmonie Mega Cube Maat 2
24.47
Kopen
Bepanthol
Hydraterende crème
10.42
Kopen
67%
Pampers
Premium Protection Mega Pack Maat 2
20.39
Kopen