Babyboom
Babyboom
Baby

Breng variatie in je babyvoeding

2 min
Voeding
Baby

Breng variatie in je babyvoeding

2 min
Éveil, Santé

Variatie in babyvoeding

Variatie is een sleutelwoord. Als je de voeding van je kindje varieert, kan je beetje bij beetje alle basisvoeding toevoegen die een baby nodig heeft. Enerzijds zorgt variatie ervoor dat je baby nieuwe smaken ontdekt, anderzijds levert elk voedingsmiddel essentiële voedingsstoffen voor de ontwikkeling van je kindje.

Fruit en groenten in babyvoeding

Fruit en groenten zijn gemakkelijk verteerbaar en rijk aan vitaminen en mineralen.

“Paul was het onmiddellijk gewend om met een lepel te eten. Een echt plezier voor mij! Ik ben begonnen met de groenten, daarna was het fruit aan de beurt. Ze maken een belangrijk deel uit van de maaltijden en ik geef van elk minstens één keer per dag eentje aan Paul.” Christophe, papa van Paul.

Vlees en vis in babyvoeding

Voor baby’s zijn dat de voornaamste bronnen van ijzer en proteïnen. Vlees bevat ijzer en vis wordt erg goed opgenomen. IJzer is belangrijk voor de vorming van bloedlichaampjes en de cerebrale ontwikkeling van het kind. Daarom raden we u aan om na de zesde maand één maal per dag een menu met vlees of vis aan uw kind te eten te geven. Zeevis zorgt voor essentiële voedingsstoffen zoals jodium.

Suiker of zout in babyvoeding

Suiker is een voedingsmiddel dat met mate geconsumeerd moet worden. Wist u dat wij geen suiker aan onze fruitpappen of fruitsappen toevoegen? Fruit bevat immers van nature suiker. De nieren van uw baby zijn nog niet genoeg volgroeid en zijn/haar smaakzin blijft erg gevoelig. Daarom is het ook noodzakelijk dat je het gebruik van zout in het eten van uw baby beperkt. De richtlijnen aangaande kindervoeding beperken de hoeveelheid zout tot 200 mg natrium per 100 g van een product.

Bij HiPP bevatten de menu’s en groenten voor kinderen tot 6 maanden oud geen toegevoegd zout. En onze menu’s voor kinderen van 8 maanden hebben een laag gehalte aan natrium,met name onder de grens die door de Europese regelgevingaangaande kindervoeding werd bepaald.

Is het mogelijk om je baby vegetarische voeding te geven?

Als je kiest voor een vegetarische voedingswijze, is het mogelijk om het vlees weg te laten op voorwaarde dat u andere voedingsmiddelen toevoegt die ijzer bevatten: dan moet je dus ongeveer 500 ml groeimelk per dag aan uw baby te eten geven en met ijzer verrijkte voedingsmiddelen gebruiken. Aarzel niet om raad te vragen aan uw pediater of een kinderspecialist.

Vetstoffen en oliën in babyvoeding

  • Essentiële vetzuren Omega 3 en Omega 6

Kwaliteitsvolle plantaardige oliën zijn een essentieel ingrediënt in gevarieerde menu’s aangezien ze de essentiële vetzuren Omega 3 en Omega 6 bevatten die in de dagelijkse voeding niet mogen ontbreken. Koolzaadolie zorgt bijvoorbeeld voor de vetzuren Omega 3 die onontbeerlijk zijn voor de ontwikkeling van de hersenen en de zenuwcellen van uw baby.

  • HiPP menu- en groentepotjes met omega-3

HiPP heeft de voedingsadviezen van het Onderzoeksinstituut voor Kindervoeding in de praktijk gebracht om zo moeders te ondersteunen bij de juiste voeding van hun baby: HiPP groente- en menupotjes bevatten nu de voor baby's levensbelangrijke omega-3-vetzuren van biologische koolzaadolie.

Tip van HiPP: kortingsbonnen voor babyvoeding

Stuur een mail naar info@service.hipp.be en ontvang de brochure van HiPP, een staal van de Opvolgmelk Slaap Zacht HiPP en kortingsbonnen ter waarde van meer dan 5€ voor heel het assortiment van HiPP.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding